Amatör futbolda Türkiye’nin en iyi kulübü Konya’dan

Selçuklu Belediyespor Kulübü bu sezon Türkiye Şampiyonalarında elde ettiği başarılı sonuçların ardından Türkiye Futbol Federasyonu tarafından 2023-2024 sezonunun en başarılı amatör futbol kulübü seçildi.

Amatör futbolda Türkiye’nin en iyi kulübü Konya’dan

Türkiye’nin en büyük amatör spor kulüplerinden birisi olan Selçuklu Belediyespor Kulübü, 2023-2024 Futbol sezonunda elde ettiği tarihi başarılarla dikkat çekti.

Futbol branşında faaliyetlerini altyapı olarak sürdüren Selçuklu Belediyespor Kulübü U14-U15-U16-U17-U18 yaş gruplarında Konya Şampiyonu olarak Türkiye Şampiyonalarında mücadele etme hakkı kazanmıştı.

Temsilcimiz Türkiye Şampiyonalarında da U16’da Türkiye Şampiyonu, U17’de ise Türkiye ikincisi olarak sezonu çifte kupa ile kapattı ve tarihi bir başarıya imza attı. Konya Futbol tarihinde bu başarıya ulaşan ilk kulüp olan Selçuklu Belediyespor Kulübü, Türkiye Futbol Federasyonu tarafından 1265 kulüp arasından 2023-2024 sezonunun en başarılı Amatör Futbol Kulübü seçildi.

amator-futbolda-turkiyenin-en-iyi-kulubu-konyadan.jpg

U16 TAKIMI TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜĞÜ OLDU

Konya Şampiyonu olarak U16 Liginde Türkiye Şampiyonasına katılma başarısı gösteren Selçuklu Belediyespor Kulübü U16 Futbol Takımı, ilk olarak 1.Kademe ardından 2.kademede de Şampiyon olarak Afyon’da düzenlenen dörtlü finale katılma başarısı gösterdi. Dörtlü final ilk maçında İstanbul Dudulluspor’u 2-0 mağlup eden temsilcimiz Selçuklu Belediyespor, Türkiye Şampiyonası finalinde Samsun Kadıköyspor’un rakibi oldu. Afyon Zafer Stadyumunda oynanan final müsabakasının ilk yarısı 0-0 eşitlikle sona ererken, ikinci yarı büyük bir heyecana sahne oldu. Karşılaşmanın 47.dakikası ve 55.dakikasında yediği gollerle 2-0 geriye düşen temsilcimiz, 65.Dakikada kazandığı serbest vuruşla topu ağlara göndererek farkı 1’e indirdi. Kalan sürede beraberlik için baskısını artıran mavi-beyazlılar 77.dakikada kazandığı penaltıyı gole çevirerek skora eşitlik getirdi. Kalan dakikalarda temsilcimiz Selçuklu Belediyespor baskısını artırsa da galibiyet golünü bulamadı ve karşılaşma 2-2 eşitlikle sona erdi. Direkt olarak penaltı atışlarının yapıldığı finalde Selçuklu Belediyespor Kulübü kullandığı 3 penaltıyı da gole çevirirken, Samsun Kadıköyspor 3 penaltı atışından da yararlanamadı. Müsabakayı penaltılar sonucu 3-0 kazanan temsilcimiz Selçuklu Belediyespor Kulübü, Türkiye Şampiyonu olarak tarihi bir başarıya imza attı.

amator-futbolda-turkiyenin-en-iyi-kulubu-konyadan-001.jpg

U17’DE ŞAMPİYONLUK KIL PAYI KAÇTI

U17 Liginde Konya Şampiyonu olarak Türkiye Şampiyonasında mücadele eden Selçuklu Belediyespor Kulübü 1.Kademe ve 2.Kademe’de şampiyon olarak son dört takım arasına adını yazdırdı. Kastamonu’da düzenlenen dörtlü final ilk maçında Anadolu Bingölspor ile karşılaşan temsilcimiz, normal süresi 3-3 biten karşılaşmada penaltılar sonucu rakibini 7-4 mağlup ederek finale yükseldi. Kastamonu Gazi Stadyumunda oynanan final maçında İstanbul Eroğluspor ile karşı karşıya gelen temsilcimiz iki penaltı atışı ve sayısız gol fırsatından yararlanamadığı karşılaşmada rakibine 1-0 mağlup olarak Türkiye ikincisi oldu.

U18 LİGİNDE ERKEN VEDA

Selçuklu Belediyespor Kulübü U18 Futbol Takımı Konya Şampiyonasında gösterdiği başarılı performansı Türkiye Şampiyonasına yansıtamadı. Konya U18 Liginde tüm maçlarını kazanarak Türkiye Şampiyonasına katılma hakkı elde eden Selçuklu Belediyespor Kulübü, Türkiye Şampiyonasına 1.Kademe müsabakalarının ardından veda etti.

amator-futbolda-turkiyenin-en-iyi-kulubu-konyadan-002.jpg

U15 TAKIMI DÖRTLÜ FİNAL ŞANSINI KAÇIRDI

Selçuklu Belediyespor Kulübü U15 Futbol Takımı namağlup Konya Şampiyonluğunun ardından Türkiye Şampiyonasında da şehrimizi başarıyla temsil etti. U15 Takımı Türkiye Şampiyonası 1.Kademe müsabakalarını şampiyon olarak tamamladı ve 2.Kademeye yükselme başarısı gösterdi. 2.Kademe müsabakalarında da rakiplerine karşı iyi bir mücadele ortaya koyan mavi-beyazlılar 2.kademe finale yükselme karşılaşmasında rakibine 1-0 mağlup olarak Türkiye Şampiyonasına veda etti.

U14 TAKIMINDAN ERKEN VEDA

Konya Şampiyonu olarak Türkiye Şampiyonasında şehrimizi temsil etme hakkı kazanan Selçuklu Belediyespor Kulübü Türkiye Şampiyonası 1.Kademede oynadığı iki maçtan da mağlubiyetle ayrılarak Türkiye Şampiyonasına veda etti.

amator-futbolda-turkiyenin-en-iyi-kulubu-konyadan-003.jpg

U13 TAKIMI KONYA İKİNCİSİ

Selçuklu Belediyespor Kulübü U13 Futbol Takımı ise Konya Şampiyonası finalinde Konyaspor ile karşılaştı. Sahadan 4-1 mağlup ayrılan Selçuklu Belediyespor Kulübü sezonu Konyaspor’un ardından ikinci sırada tamamladı. U13 liginde statü gereği Türkiye Şampiyonası düzenlenmediği için Mavi-Beyazlılar U13 liginde sezonu ikinci sırada tamamladı.

EN BÜYÜK HEDEF YENİ YILDIZLAR YETİŞTİRMEK

Selçuklu Belediyespor Kulübü futbol branşında kupa ve şampiyonlukların yanı sıra yetenekli sporcuları profesyonel takımlara kazandırarak onların gelişimine katkıda bulunmayı hedefliyor. Kadrosunda birçok yetenekli sporcu bulunduran Selçuklu Belediyespor Kulübü zaman zaman Konyaspor’a da oyuncu gönderiyor. Başta Konyaspor olmak üzere yetenekli sporcuları profesyonel kulüplere kazandırarak onlara güzel ve başarılı bir gelecek hazırlamak mavi-beyazlı kulübün en büyük hedeflerinden birisi oldu.

“SPORUN MERKEZİ SELÇUKLU’YA YAKIŞIR BAŞARILAR ELDE EDİYORUZ”

Son dönemde futbol branşında elde edilen tarihi başarıları değerlendiren Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Sporun Merkezi Selçuklu’ya yakışır başarılar elde ettikleri ifade ederek, “Geçtiğimiz sezon tarihi bir başarı elde eden Selçuklu Belediyespor Kulübü Futbol Takımlarımız, Türkiye Futbol Federasyonu tarafından 2023-2024 sezonunun en başarılı futbol kulübü seçildi. Sporun Merkezi Selçuklu sloganıyla çıktığımız yolculukta Türkiye’nin en başarılı futbol kulübü seçildik. Her zaman ifade ettiğimiz ‘Türkiye’nin En Büyük Amatör Spor Kulübü’ ifadesi Türkiye Futbol Federasyonu tarafından bu sezon tescillenmiş oldu. Kulüp olarak en büyük hedefimiz bu ülkeye yetenekli sporcular kazandırmak. Kulübümüzde yetişerek önce profesyonel anlamda Konyaspor’a, ardından Milli Takımımıza hizmet edecek yetenekli sporcular keşfetmek, kazanmak bizlerin en büyük arzusu. Bu gençlerimizin elde ettiği başarılarda da eminim bu yolda birçok gencimize ilham verecektir. Yapımına devam edilen Sporcu Seçme ve Yetiştirme Merkezimizin tamamlanmasıyla birlikte tüm branşlarımız da profesyonel ve milli sporcular yetiştiren bir kulüp haline geleceğiz. Tarihi başarıya imza atarak Türkiye’nin en büyüğü olan sporcularımızı, ailelerini, teknik heyetimizi ve kulüp yönetimimizi bir kez daha tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.