Anicic'in sakatlığı İsmail Kartal'ı zora soktu: ''Yeni bir transfer ihtiyacı doğdu"

Konyaspor Teknik Direktörü İsmail Kartal, hafta sonu oynanacak Beşiktaş maçıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Kartal, Anicic'in sakatlığının kendilerini çok üzdüğünü belirtti.

Anicic'in sakatlığı İsmail Kartal'ı zora soktu: ''Yeni bir transfer ihtiyacı doğdu"

Konyaspor Teknik Direktörü İsmail Kartal hafta sonu oynayacakları Beşiktaş maçı öncesinde durum değerlendirmesi yaptı. Anicic’in sakatlığının kendilerini çok üzdüğünü ifade eden Kartal, Beşiktaş maçı için de “oyuncularıma güveniyorum” şeklinde konuştu.

Teknik Direktör İsmail Kartal açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

“Öncelikle Gençlerbirliği maçında Anicic'in sakatlığından dolayı ortaya çıkan sonuç bizi çok üzdü. Çapraz bağlarında yırtık olduğu tespit edildi. Önemli bir oyuncumuzu kaybettik. Kendisi şu an Hırvatistan'a gitti ameliyat ve gerekli tedavileri orada görecek. Beklemediğimiz bir durumdu. Bizi fazlasıyla üzdü. Gençlerbirliği maçında 60-65 dakika çok disiplinli bir oyun sergiledik. Net pozisyonlarımız da vardı. Birkaç tanesini gol yapabilseydik maçı kazanabilirdik. 65. dakikadan sonra oyun tempomuz düştü, sakatlıklarımız ve zorunlu değişikliklerimiz oldu. Genel itibariyle ilk maçlar zordur. Bu zorlu periyottan bir puan aldık. 

Yeni geldik, takıma adapte olmaya çalışıyoruz. Takım bize adapte olmaya çalışıyor. İyi çalışıyoruz, iyi çalışmaya da devam edeceğiz. Milli ara bizim için şans olduğunu düşünüyorum. Bu arayı, futbolcularımız ile birlikte çok iyi çalışıp çok iyi değerlendirmek istiyoruz. Bu değerlendirme sonunda takımımızın hem fizik hem de oyun anlamında daha iyi bir yerlere geleceğini düşünüyorum. Bütün planlarımız bu yönde, takımımızın oyun ritmini arttırmak istiyoruz. 90 dakika boyunca rakibin bir adım önünde olabilecek bir takım yaratmaya çalışıyorum. İyi bir kadromuz var. Birkaç eksiğimiz vardı. Kravets aramıza katıldı, Oğuz Kağan geldi. Anicic'in sakatlığından dolayı bir stoper transfer ihtiyacı doğdu. Arayışlarımız sürüyor. Kulübümüzün bütçesi el verirse başkanımız ve yönetimimiz ile konuşup bir oyuncu daha almayı düşünüyoruz. 

Şu an çalışmalarımız iyi gidiyor. Takımın moral ve motivasyonu gayet iyi... Takımda herkes çalışmayı çok seviyor, çok istekliler. Ben oyuncularıma güveniyorum. Konyaspor'a gelmeden önce de buradaki kaliteli oyuncular olduğunu biliyordum. Böylesine bir oyuncu grubuyla çalıştığımız için çok mutluyum. Aldığımız geri bildirimler neticesinde onların da bizlerle çalışmaktan mutlu olduklarını düşünüyorum. İnşallah yönetimimizle, taraftarımızla, medya mensuplarımızla bu zorlu süreci hep birlikte el ele vererek aşmak istiyoruz. Çünkü ancak birlikte hareket edebilirsek başarıyı yakalarız. 

Beşiktaş'ın geçen sezona göre kendilerine göre eksikleri var. Eksik kadrolarına rağmen disiplinli oynuyorlar. 2 maçta 4 puan aldılar. Beşiktaş maçına elimizdeki en iyi 11 ile sahaya çıkacağız. Bu maçta iyi mücadele edip iyi futbol oynayarak puanlar alıp yolumuza devam etmek istiyoruz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.