Ankaragücü taraftarından Filistin'e destek koreografisi

Trendyol Süper Lig'in 35. haftasında oynanan Ankaragücü - Alanyaspor maçında, sarı-lacivertli taraftarlar İsrail'in Filistin'e saldırılarını kınadı. Emre Belezoğlu'da, "Filistin'de yapılan bu insanlık suçunun dayanılacak noktası kalmadı" dedi.

Ankaragücü taraftarından Filistin'e destek koreografisi

Karşılaşma öncesi Ankaragücü taraftar grubu Gecekondu'nun yer aldığı kale arkası tribününde iplerle açılan dev koreografide Filistin'e destek verildi.

“MÜSLÜMANLAR BİR OLACAK, ZALİMLER YOK OLACAK”

Mescid-i Aksa'nın ve zulüm gören Filistinli çocukların yer aldığı fotoğrafla yapılan koreografide "Müslümanlar bir olacak, zalimler yok olacak" "Özgür Filistin" yazısı yer aldı.

Tekbir getiren taraftarlar, İsrail aleyhine tezahürat yaptı.

ankaragucu-taraftarindan-filistine-destek-koreografisi.jpg

“BU İNSANLIK SUÇUNUN DAYANILACAK NOKTASI KALMADI”

Ankaragücü teknik direktörü Emre Belezoğlu da maç sonunda yaptığı açıklamada, Ankaragücü taraftarının İsrail'i protesto ettiği koreografisinin değerli olduğunu belirterek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Filistin'de yapılan bu insanlık suçunun dayanılacak noktası kalmadı. İslam aleminin dağınıklığını çok büyük bir fotoğrafı bu. Orada olanlara hiçbir cevap veremeyen, aksiyon alamayan İslam alemi var. Bence biz kendimize bakmalıyız. Oradaki insanların çektiği acılar bir iki damla gözyaşı olarak bize geliyor. İslam alemi kendine acımalı bu kadar dağılmışlıktan. Hiçbir topluma zulmedilemez. Dünyada milyarlarca Müslüman var. Bunlar yapılıyor, sadece ses çıkararak, 'İsrail sen teröristsin' diyerek olmuyor. Müslümanlar ve İslamiyet, Allah'ın katında çok güçlü. Müslümanların elindeki İslamiyet ise çok güçsüz gözüküyor dünya karşısında."

ankaragucu-taraftarindan-filistine-destek-koreografisi-001.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.