Bakan Kasapoğlu: Türkiye bir spor ülkesi

Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu, 4’üncü Dünya Göçebe Oyunları’nın yapıldığı alanda incelemelerde bulundu. Kasapoğlu, Türkiye'nin spordaki iddiasıyla, başarısıyla, spordaki geniş yelpazeye uzanan hedefleriyle bir spor ülkesi olduğunu açıkladı.

Bakan Kasapoğlu: Türkiye bir spor ülkesi

Bursa’nın İznik ilçesinde düzenlenen 4’üncü Dünya Göçebe Oyunları’nın yapıldığı alanda incelemelerde bulunan Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, "Türkiye, spordaki iddiasıyla, başarısıyla, spordaki geniş yelpazeye uzanan hedefleriyle bir spor ülkesi" dedi.

Bu yıl elde edilen madalyaların artık sayısına yetişediklerini ifade eden Bakan Kasapoğlu, "Branşlar çeşitlilik arz ediyor. İşte olimpiyatları hep birlikte yaşadık biliyorsunuz. Bununla birlikte mükemmel tesis altyapısı, Türkiye spor turizmi açısından önemli bir destinasyon.

Golften geleneksel branşlara, geleneksel branşlardan yüzmeye, yüzmeden jimnastiğe, basketbola her alanda Türkiye'nin iddiası var. Bu iddiayı birbirinden yetenekli gençlerimizle, sporcularımızla hep daha yukarılara taşıyoruz. Elbette pandemi döneminde biliyorsunuz geçtiğimiz yıl 170’ten fazla uluslararası spor organizasyonuna ev sahipliği yapmıştık.

2022’yi de dolu dolu geçiriyoruz. Bir anda Konya, İslam Oyunları, diğer yanda İznik 4’üncü Dünya Göçebe Oyunları. Çıtamız, bu anlamdaki tecrübemiz büyüyerek, güçlenerek devam ediyor ve inanıyorum ki Türkiye'nin spordaki markası, spor turizmindeki marka ismi farklı destinasyonlar.

Biliyorsunuz bir tarafta Akdeniz, bir tarafta Ege, Karadeniz, doğu, Güneydoğu, iç bölgeler her biri sporda farklı özelliklere sahip. Ekstrem sporlardan kış sporlarına kadar su sporlarına kadar her türlü imkan, her türlü altyapı en güçlü şekilde var. Buna tabi aynı zamanda halkımızın. milletimizin sıcaklığı, o güzel ev sahipliğiyle birleşince apayrı bir yöne evrilmiş oluyor” dedi.

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.