Bakü'deki maçı Cumhurbaşkanı Erdoğan ile İlham Aliyev de izledi

Bakü'deki Türkiye Galler maçını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan ile Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev de izledi.

Bakü'deki maçı Cumhurbaşkanı Erdoğan ile İlham Aliyev de izledi

A Millî Takımı, 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2020) A Grubu ikinci maçında Galler’e 2-0 mağlup oldu.

Dost ve kardeş ülke Azerbaycan'ın başkenti Bakü'deki Olimpiyat Stadı'nda oynanan karşılaşmada Galler'e galibiyeti getiren golleri 42. dakikada Aaron Ramsey ve 90+5. dakikada Conner Roberts attı. Galler, 61. dakikada ise Gareth Bale ile bir penaltı atışından yararlanamadı. 

bakudeki-maci-cumhurbaskani-erdogan-ile-ilham-aliyev-de-izledi4.jpg

EURO 2020’de ikinci maçında da puanla tanışamayan Millîlerimiz, A Grubu'ndaki son karşılaşmasında 20 Haziran'da TSİ 19.00'da Bakü Olimpiyat Stadı'nda İsviçre ile karşı karşıya gelecek. A Grubu'nda günün diğer maçında ise TSİ 22.00'de İtalya ile İsviçre Roma Olimpiyat Stadı'nda karşılaşacak.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN VE ALİYEV TRİBÜNDE

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, UEFA Başkanı Aleksander Ceferin ve TFF Başkanı Nihat Özdemir karşılaşmayı Bakü Olimpiyat Stadyumu'nda protokol tribününden birlikte izledi.

bakudeki-maci-cumhurbaskani-erdogan-ile-ilham-aliyev-de-izledi3.jpg

A MİLLİ FUTBOL TAKIMINA BÜYÜK DESTEK

Türkiye ile Galler arasında oynanan karşılaşmada Bakü Olimpiyat Stadı'nın A Milli Takıma büyük bir destekle karşılandı. Ay-yıldızlı ekibin kadrosu okunurken ve maç için sahaya çıkarken tribünlerden tezahüratlar ve alkışlar yükseldi. Pandemi tedbirleri nedeniyle 69 bin kişilik Olimpiyat Stadı'na 33 bin taraftar alındı. Tribünlerin çok büyük bölümünde Türk ve Azerbaycanlı futbolseverler yer aldı. Türk ve Azerbaycan bayrakları yan yana sallandı.

Tribünde "Tek millet iki devlet" yazılı pankart da açıldı. Bakü Olimpiyat Stadı'nın tribünlerinde az sayıda Galler taraftarı da yer aldı. Karşılaşma öncesinde Türk Milli marşı tribünleri dolduran taraftarlarla birlikte büyük bir coşkuyla okundu.

bakudeki-maci-cumhurbaskani-erdogan-ile-ilham-aliyev-de-izledi2.jpg

MAÇ ÖNCESİ TÖREN YAPILDI

Türkiye-Galler karşılaşması için Bakü Olimpiyat Stadı'nda kısa bir tören düzenlendi. Saha zeminine Avrupa Şampiyonası Kupası'nın görselinin olduğu bir pankart serilirken, stat ekranlarında da 1960'dan bugüne kadar kazanılan Avrupa Şampiyonlukları'nın görüntüleri yer aldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.