Başkan Burak Elmas: Aday olmayacağım

Galatasaray Başkanı Burak Elmas, NEF Stadyumu'nda basın toplantısı gerçekleştiriyor. Elmas yaptığı açıklamada aday olmayacağını açıkladı.

Başkan Burak Elmas: Aday olmayacağım

Galatasaray Başkanı Burak Elmas, NEF Stadyumu'nda basın toplantısı gerçekleştirdi. Elmas yaptığı açıklamada aday olamayacağı açıkladı.

Elmas Başkanlık için aday olmadığını belirterek "30 Nisan'da yapılacak seçimde aday değildim, 11 Haziran'da yapılacak seçim için de aday değilim. Planlanan ve ertelenen seçimle alakalı defalarca girmeyeceğimi söylememe rağmen bir takım spekülasyon yapılıyor. Böyle bir dedikodunun önünü kapatmak adına size bu açıklamayı yapma gereği duydum.

Bunun bir iktidar mücadelesi değil, Galatasaray mücadelesi olduğunu defalarca dile getirdik. Hatalarımız oldu ama hiçbir hatamız Galatasaray'a çizdiğimiz stratejiden Galatasaray'ı uzaklaştırmadı. Yaptığımız bazı stratejik konulardan bahsetmek istiyorum. Geldiğimizde 50 milyon euro olan takım maliyetini bu sezon başı itibarıyla 27 milyon euro'ya indirdik. Kiralık oyunculardan çıkarak Galatasaray'ın geleceğine yatırım yaptık. Galatasaray'ın futbolda uzun vadeli sürdürülebilir bir başarı elde edeceğini düşünüyorum. 85 milyon TL vadesi geçmiş borç ödedik. 21 milyon TL vadesi geçmiş borçlardan indirim aldık.

Ben bir Galatasaray taraftarıyım. Daha önce de söyledim, taraftar olsam Burak Elmas'a tepki gösterirdim dedim. Hakaret değil ama eleştirirdim. Taraftar Galatasaray'ın geleceğini düşünmek zorunda değil. Takımı kazansın ister, şampiyon olmak ister. Ama üyenin daha fazla sorumluluğu var. Üyelerimizin taraftar şapkasıyla bakma lüksü yok.

Benim desteğimin şu aşamada herhangi bir önemi yok. Açıkçası bunu hiç düşünmedim. Bir seçim süreci vardı, iki aday vardı. Sonra tekrar ilan ettik, demokrasiye inanan herkes aday olacak herkese saygı göstermeli. Aday olanların söylemlerini ve Galatasaray değerlerine riayet edip etmediklerini gördükten sonra ben de şahsen oy vereceğim kişiyi belirleyeceğim ama mevcut iki adaya oy vermeyeceğimi söyleyebilirim.

Bu konuyla ilgili içeride de çok tartıştık zamanlamayla ilgili. Ben doğru kararı doğru zamanda verdiğimi düşünüyorum. O dönem Fatih Hoca ile ilgili görüşlerimi net bir şekilde anlattım ve ne kadar çok sevdiğimi belirttim. Bu kararı alırken ne kadar zorlandığımı söyledim. Her ne kadar Fatih Hoca ibrasızlık için çalıştığını arkadaşlarıma teyit etmiş olsa da daha fazla bir şey söylemeyeceğim. Ayrılık sebebi bizim ideallerimizle uygulama hızımızla ilgili ve Galatasaray'ın merkeziyle Florya'nın iki ayrı kulüp olmuş olması, bunu birleştirme kararı aldığımız neticesiyle gerçekleştirmiştir.

Torrent'i uzun vadeli projenin parçası olarak getirdik. Onun da zorlukları vardı, birinci günden itibaren ithamlarla karşılaştı. Organize bir şekilde yıpratıldı. Takımın baskı altında oynadığı ve öz güvenini kaybettiği sezonda kendisinden mucize beklemiyorduk. Lig ve kupa zaten hedef olarak bitmişti. O 6 ayı yeni bir teknik direktörün ve kurmak istediğimiz sistem için hazırlık olarak gördük. Devam etseydik bunun hata ya da doğru olup olmadığını zaman gösterecekti” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.