Beşiktaş’ta çifte şampiyonluk

Süper Lig şampiyonu Beşiktaş, Türkiye Kupası finalinde rakibi Antalyaspor’u yenerek 2020-2021 sezonunu çifte kupa ile kapattı.

Beşiktaş’ta çifte şampiyonluk

59. Türkiye Kupası sahibini buldu. Süper Lig şampiyonu Beşiktaş, Türkiye Kupası finalinde İzmir’de Antalyaspor ile karşı karşıya geldi. Zorlu ve çekişmeli geçen karşılaşmada Siyah-Beyazlılar 3'üncü dakikada Josef de Souza ve 30'uncu dakikada Rosier ile bulduğu gollerle Antalyaspor’u 2-0 mağlup ederek 59.Türkiye Kupasının sahibi oldu.  Bugün oynanan maç ile 16.kez final karşılaşmasına çıkan Beşiktaş, Antalyaspor karşısında aldığı galibiyetle 10.kez Türkiye Kupası’nı müzesine götürmeyi başardı. 

Ayrıca İzmir’de Gürsel Aksel Stadı'nda Antalyaspor ve Beşiktaş arasında oynanan 59. Ziraat Türkiye Kupası Finalini her iki takımdan da 250’şer taraftar ile Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ve Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir de tribünden takip etti.

besiktas-kupa.jpeg

Öte yandan Türkiye Futbol Federasyonu tarafından 1962-1963'ten itibaren düzenlenen Türkiye Kupası, 1980-1981 sezonu itibarıyla Federasyon Kupası adı altında oynanmaya başladı. Organizasyonun adı 1992-1993 sezonundan itibaren yeniden Türkiye Kupası olarak değiştirildi. Kupada geçen sezon İstanbul'da oynanan finalde Trabzonspor, Aytemiz Alanyaspor'u 2-0 yenerek mutlu sona ulaştı.

15 AYRI TAKIM KAZANDI

Türkiye Kupası'nı, 58 yıllık geçmişinde şimdiye dek 15 ayrı takım müzesine götürdü. Kupada şimdiye dek Galatasaray 18, Beşiktaş 9, Trabzonspor 9, Fenerbahçe 6, Altay, Ankaragücü, Göztepe, Gençlerbirliği ve Kocaelispor ikişer, Eskişehirspor, Bursaspor, Sakaryaspor, Kayserispor, Konyaspor ve Akhisarspor da birer kez mutlu sona ulaştı.

REKORLAR GALATASARAY’DA

Türkiye Kupası tarihinde rekorlar Galatasaray'ın elinde bulunuyor. Sarı-kırmızılı ekip organizasyonda daha önce 23 kez final oynarken, 18 kez kupayı müzesine götürmeyi başardı. Kupayı en çok kazanan takım olan Galatasaray, organizasyonun ilk 4 senesinde de kupayı kimseye kaptırmayarak bu alanda da rekora sahip.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.