Çaykur Rizespor: 2 - Konyaspor: 1

Süper Lig'de 32. haftaya girilirken Şampiyonlar Ligi hesapları yapan ve en yakın takipçisi Fenerbahçe ile arasındaki puan farkını koruyup daha da artırmak isteyen Konyaspor, Çaykur Rizespor'a konuk oldu.

Çaykur Rizespor: 2 - Konyaspor: 1

Süper Lig'de başarılı bir sezon yaşayan ikinci sıradaki Konyaspor, en yakın takipçisi Fenerbahçe'nin Galatasaray'ı ağırlayacağı derbi haftasında kümede kalma hesapları yapan Çaykur Rizespor'a konuk oldu. 

Karşılaşmayı Ali Şansalan yönetti. VAR koltuğunda ise Erkan Engin oturdu. AVAR hakemi olarak Ceyhun Sesigüzel ve Burak Olcar görev yaptı.

Karşılaşma 16.00'da Çaykur Didi Stadyumunda başladı.

KARŞILAŞMANIN İLK 11'LERİ

Çaykur Rizespor: Gökhan, Eren, Ponck, Holmen, Gökhan Gönül, Gedson, Fabricio, Sabo, Bolasie, Boyd, Cisse

İttifak Holding Konyaspor: Sehic, Guilherme, Abdülkerim Bardakçı, Adil, Skubic, Amir, Oğulcan, Endri Çekiçi, Bytyqi, Amilton, Cikalleshi

CANLI ANLATIM

Rize'de maça ev sahibi ekip başladı.

5. dakikada Konyaspor'un Amilton ile olgunlaştırmaya çalıştığı atak ceza sahası önünde Rize savunmasının engeline takıldı.

10. dakikada Guilherme'nin sol kanattan ceza sahasına ortaladığı topa yükselen Skubic'in kafayla vuruşunda meşin yuvarlak üstten auta çıktı.

14. dakikada taç organizasyonuyla rakip kalede tehlike oluşturmak isteyen Konyaspor'da ceza sahasına gönderilen topu ıskalayan Oğulcan, önemli bir fırsatı kullanamadı.

23. dakikada gelişen Çaykur Rizespor atağında Cisse'nin sol çaprazdan ceza sahasına girer girmez vuruşunda top farklı şekilde üstten auta çıktı. 

GOL: 26. dakikada Konyaspor Bytyqi'nin golüyle öne geçti. Amilton'un ikili mücadelesiyle kazandırarak ceza sahasına gönderdiği topla ceza sahası içinde buluşan Skubic'in vuruşu kaleciden döndü. Dönen topu ise Bytygi tamamlayarak meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. 0-1

32. dakikada sağ kanattan gelişen ev sahibi ekip atağında Fabricio'nun ceza sahasına sert gönderdiği gönderdiği topa kritik bir müdahale yapan Abdülkerim Bardakçı, kale önünde tehlikenin oluşmasını engelledi.

35. dakikada Konyaspor'dan Amilton, orta sahada atağa çıkan Sabo'ya yaptığı müdahale nedeniyle sarı kart gördü.

GOL: 43. dakikada ev sahibi ekip beraberliği yakaladı. Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşanda kale önünde yaşanan karambolde Bolasie topu ağlara gönderdi: 1-1

Karşılaşmanın ilk yarısı karşılıklı atılan gollerle 1-1 tamamlandı.

İkinci yarıya Konyaspor'un vuruşuyla başlandı.

51. dakikada gelişen Konyaspor atağında ceza sahasına ortalanan topa istediği gibi vuramayınca meşin yuvarlık dışarı çıktı.

58. dakikada Boldrin'in ceza sahası dışından sert vuruşunda top Konyaspor kalecisi Sehic'te kaldı.

59. dakikada gelişen Konyaspor atağında Endri Çekici'nin uzaktan sert şutunda top üstten auta çıktı. 

68. dakikada Konyaspor'da Amilton, Gedson Fernandes'e yaptığı müdahale nedeniyle ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek oyun dışında kaldı.

GOL: 77. dakikada ev sahibi ekip öne geçti. Sağ kanattan ceza sahasına ortalanan topu Pohjanpalo kafayla ağlara gönderdi. 2-1

Uzatma dakikalarında Amar Rahmanovic de hakeme karşı yaptığı hareket nedeniyle kırmızı kart görerek takımını 9 kişi bıraktı.

Karşılaşma ev sahibi ekibin 2-1 üstünlüğüyle sona erdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.