EURO 2032 hangi statlarda oynanacak? Listede Konya var mı?

Türkiye'nin EURO 2032'ye ev sahipliğinin kesinleşmesinin ardından turnuvada maçların hangi stadyumlarda oynanacağı merak konusu oldu. İşte merak edilen o sorunun cevabı.

EURO 2032 hangi statlarda oynanacak? Listede Konya var mı?

2032 Avrupa Futbol Şampiyonası'nı (EURO 2032) İtalya ile ortaklaşa düzenleyecek Türkiye, tarihinde ilk kez Avrupa Futbol Şampiyonası'na ev sahipliği yapacak.

Daha önce 6 kez Avrupa Şampiyonası'na aday olan ancak ev sahipliği hakkını elde edemeyen Türkiye, 2032 yılında İtalya ile ortaklaşa Avrupa futbolunun en büyük organizasyonunu düzenleyecek.

euro-2032-hangi-statlarda-oynanacak-listede-konya-var-mi.jpg

EURO 2032 TÜRKİYE’DE HANGİ ŞEHİRLERDE DÜZENLENECEK?

Futbolsever EURO 2032 kararının ardından maçların hangi stadyum ve şehirlerde oynanacağını merak ediyor. EURO 2032 Türkiye ve İtalya'daki 5'er şehirde gerçekleştirilecek. TFF tarafından UEFA’ya sunulan 10 stadyum arasında Konya'da yer alıyor ancak bu liste değişecek.

STADYUM VE ŞEHİRLER 2026'DA AÇIKLANACAK

İki ülke federasyonları yapacakları toplantıların ardından maçların ülkelerinde oynanacağı 5'er şehri belirleyecek. İki ülkeden toplam 20 aday stadın 10'u, UEFA tarafından 2026 Ekim'e kadar açıklanacak.

Her iki ülkede de aynı sayıda grup, son 16 turu, çeyrek ve yarı final maçı oynanacak. EURO 2032'nin açılış ve final maçlarının hangi ülkede oynanacağı ise yapılacak görüşmelerin sonrasında belli olacak.

Kaynak:Haber Kaynağı

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.