Fenerbahçe, evinde rahat kazandı

Süper Lig'in 36. haftasında Fenerbahçe ile Mondihome Kayserispor karşı karşıya geldi. Ülker Stadyumu'nda oynanan mücadeleyi ev sahibi Fenerbahçe 3-0'lık skorla kazandı.

Fenerbahçe, evinde rahat kazandı

Süper Lig’in 36. hafta mücadelesinde İsmail Kartal yönetimindeki Fenerbahçe ile Burak Yılmaz’ın çalıştırdığı Kayserispor, hakem Direnç Tonusluoğlu’nun düdük çaldığı maçta Şükrü Saraçoğlu Stadyumu’nda karşı karşıya geldi.

Sarı-lacivertliler, konuk ettiği rakibini 3-0'lık skorla mağlup etti. Fenerbahçe'ye galibiyeti getiren golleri; 18. dakikada Michy Batshuayi, 43. dakikada Alexander Djiku ve 59. dakikada Çağlar Söyüncü kaydetti.

fenerbahce-evinde-rahat-kazandi.webp

FENERBAHÇE, PUAN REKORUNU EGALE ETTİ
3-0'lık sonuçla hanesine 3 puan yazdıran Fenerbahçe, bu galibiyetle Kadıköy'de çıktığı son 5 maçta sahadan galibiyetle ayrıldı ve puanını 93'e yükseltti.

1988-1989 sezonunda şampiyonluğa ulaşan Fenerbahçe, 93 puan toplayarak lig rekoru kırmıştı. Fenerbahçe, bu galibiyetle birlikte en fazla puan topladığı sezondaki rekorunu egale etti.

Kanarya, 1989 yılında Todor Veselinovic yönetiminde 36 maçta 29 galibiyet, 6 beraberlik ve 1 mağlubiyetle 93 puan topladı ve rakip filelere 103 gol atmayı başarmıştı. İsmail Kartal'ın öğrencileri, kalan 2 haftada puan alması halinde puan rekorunu geliştirecek.

ŞAMPİYONLUK UMUDU SON 2 HAFTAYA TAŞIDI
Şampiyonluk şansını matematiksel açıdan sürdürmek için kazanmak zorunda olan Fenerbahçe, puanını 93'e çıkardı ve 2 hafta kala Galatasaray'ı 6 puan geriden takibini sürdürdü.

fenerbahce-evinde-rahat-kazandi-003.jpg

BATSHUAYİ, 24. GOLÜNE ULAŞTI

Bu sezon ligde forma giydiği 26 karşılaşmanın sadece 3'ünde ilk 11'de başlayan Belçikalı futbolcu, sarı-kırmızılılara karşı 18. dakikada takımını öne geçiren golü kaydetti.

Ligde son 8 maçta 6 kez gol sevinci yaşayan 30 yaşındaki futbolcu, bu golle ligdeki gol sayısını 12'ye yükseltti. Ziraat Türkiye Kupası’nda 6 golü bulunan başarılı oyuncu, UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde de 6 gol attı.

Batshuayi, ligde Kayserispor maçında hat-trick, Türkiye Kupası maçında Adanaspor’a karşı da 4 gol atma başarısı gösterirken bu sezon 3 kulvarda 24. golüne ulaştı.

fenerbahce-evinde-rahat-kazandi-001.jpg

TRİBÜNLERDEN 'YÖNETİM İSTİFA' SESLERİ

Fenerbahçe'de sarı-lacivertli taraftarlar, şampiyonluk yarışında ezeli rakibinin öne geçtiği dakikaların ardından tribünlerden 'yönetim istifa' sesleri yükseldi.

Trendyol Süper Lig'in 36. haftasında Kayserispor'u konuk eden Fenerbahçe, sahadan 3-0 galip ayrıldı. Mücadele öncesi 6 puan gerisindeki Galatasaray ise Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda Fatih Karagümrük ile karşılaştı.

Ev sahibinin attığı ilk gol sonrası tribünlerde reaksiyon verilirken, sarı-kırmızılıların 2-1 öne geçmesiyle birlikte ise 'yönetim istifa' ve başkan Ali Koç aleyhine tezahüratlar yapıldı. Karagümrük'ün 83. dakikada kaydettiği beraberlik golüyle birlikte tribünler yeniden gol sevinci yaşadı.

fenerbahce-evinde-rahat-kazandi.jpg

GELECEK HAFTA BÜYÜK DERBİ

Fenerbahçe, gelecek hafta Galatasaray ile deplasmanda karşılaşacak. Mücadelenin 45+3. dakikasında sarı kart gören Rodrigo Becao, cezası nedeniyle bu maçta forma giyemeyecek.

Kayserispor ise gelecek hafta Konyaspor ile kümede kalma yolunda kritik bir maça çıkacak.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.