Galatasaray Avrupa'da 307. Randevuda

UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turunda Norveç temsilcisi Molde ile deplasmanda karşılaşacak Galatasaray, Avrupa kupalarında 307. mücadelesine çıkacak. Galatasaray - Molde maçı saat kaçta, Hangi kanalda yayınlanacak.

Galatasaray Avrupa'da 307. Randevuda

Temsilcilerimizin Avrupa kupalarındaki maçları başlıyor. Şampiyonlar liginde gruplara kalmayı hedefleyen Galatasaray bugün deplasmanda Molde ile karşılaşacak.

Molde Stadı'nda yapılacak maç, 22.00'de başlayacak. Müsabaka, EXXEN platformundan yayımlanacak.

Galatasaray, rakibi karşısında avantajlı bir skor alarak dönmenin hesaplarını yapıyor. Temsilcimizde Lucas Torreira cezası nedeniyle Molde karşısında forma giyemeyecek.

Eşleşmede ikinci maç, 29 Ağustos Salı günü İstanbul'da oynanacak.

galatasaray-avrupada-307-randevuda.jpg

AVRUPA’DA 307. RANDEVU

Sarı-kırmızılı takım, Avrupa kupalarında çıktığı 306 müsabakanın 109'undan galibiyetle ayrıldı. 115 karşılaşmada rakiplerine mağlup olan Galatasaray, 82 mücadeleyi ise beraberlikle tamamladı.

"DEVLER LİGİ" ELEMELERİNDE 31. RANDEVU

Galatasaray, Avrupa'nın 1 numaralı kupasının elemelerinde 30 maça çıktı.

Sarı-kırmızılı ekip 1993-1994 sezonundan beri katıldığı Şampiyonlar Ligi'nin 30 eleme maçında 20 galibiyet, 7 beraberlik ve 3 yenilgi yaşadı.

Tarihinde 7'si doğrudan olmak üzere 16 kez Şampiyonlar Ligi gruplarında mücadele eden Galatasaray, 9 kez ön elemeyi geçme başarısı gösterdi.

NORVEÇ TAKIMLARINA KARŞI 5. SINAV

Galatasaray, UEFA organizasyonlarında Norveç takımlarına karşı 5. maçına çıkacak. Molde ile ilk kez karşılaşacak sarı-kırmızılılar, daha önce UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Rosenborg, UEFA Kupası'nda ise Tromso ile karşı karşıya geldi.

SON 16 AVRUPA MAÇINDA SADECE 1 KEZ KAYBETTİ

Galatasaray, Avrupa kupalarında çıktığı son 16 müsabakada sadece 1 kez yenildi.

2021-2022 sezonunda UEFA Şampiyonlar Ligi elemesinde Hollanda temsilcisi PSV'ye sahasında 2-1 kaybeden sarı-kırmızılı ekip, sonrasında 12'si UEFA Avrupa Ligi ile 3'ü UEFA Şampiyonlar Ligi olmak üzere toplam 16 maça çıktı.

Galatasaray, bu süreçte 8 galibiyet, 7 beraberlik alırken tek mağlubiyetini 2021-2022 sezonunda UEFA Avrupa Ligi son 16 turu maçında İspanya temsilcisi Barcelona karşısında yaşadı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.