Galibiyeti böyle değerlendirdi: '' Finalde yaptığımız strateji tuttu''

Konyaspor Yardımcı Antrenörü Osman Zeki Korkmaz 4-3 galibiyetle sona eren Galatasaray maçının ardından yaptığı açıklamada '' Finalde yaptığımız strateji tuttu'' dedi.

Galibiyeti böyle değerlendirdi: '' Finalde yaptığımız strateji tuttu''

Konyaspor Yardımcı Antrenörü Osman Zeki Korkmaz maçın ardından yaptığı açıklamada, pandemi nedeniyle bütün kulüplerin sezon başında hazırlıklarını tam olarak yapamadan sezona başladığını, ardından sıkışık maç trafiği nedeniyle de her takımda sakatlıkların arttığını söyledi.

Galatasaray maçına iyi analiz yaparak hazırlık yaptıklarını hatırlatan Korkmaz, ''Galatasaray'ın 4 gün önce oynadığı maçta Marcao cezalı duruma düştü ve Donk'u o mevkiiye çekeceklerini biliyorduk. Donk'un o noktada oynadığı maçlarda da savunma hamlelerinde reflekslerinin zayıf olduğunu biliyorduk. Saracchi'nin de geçen hafta hücum dönüşlerinde arkasının biraz boş kaldığını görünce o noktaya biz çalışma yaptık. Maça Galatasaray'ın daha baskın başlayacağını düşündük. O nokta top ilk yarı 35 dakika bizde kaldı. Golü attık, arkasından bir gol yedik. Aslında ikinci yarı maç bizim başında olmasını düşündüğümüz gibi oldu. Galatasaray biraz daha oynamaya başladı. Biz kazandığımız topları daha efektif kullanmaya başladık. Konyaspor sahip olduğu topları efektif kullanmakta ligde 4'üncü sırada olması lazım. Aslında ikinci yarı maç bizim kuvvetli tarafımıza döndü. Galatasaray oynamaya çalıştı, biz topu kazanıp, efektik bir şekilde kullanmaya çalıştık. Dediğimiz noktalardan çok fazla atak geliştirdik. Fiziken de biz biraz kuvvetli kaldık. Finalde yaptığımız strateji tuttu'' diye konuştu. 

20210105-2-46204478-61283452-web.jpg

Korkmaz, teknik direktör İsmail Kartal ile yaklaşık 6 yıldır çalıştığını, ne kendilerine ne başkalarına ağzından kötü bir söz ve hakaret duymadığını hatırlatarak, maçta kırmızı kart görmesini nedenini de kendileri için çevrilen alanı geçmesinden kaynakladığını söyledi. Korkmaz, ''Bizim için çevrilen alanı geçmek direk kırmızı kartsa, bundan önceki onlarca maçta, onlarca teknik adam sınırı geçiyor'' dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.