Gizli imzaya bir yıl men

‘Gizli sözleşme’ denilen biri resmi, diğeri el altından olmak üzere iki ayrı mukavele yapılmasının önüne geçilmesi planlanırken, uymayan sporcuya 1 yıl sahalardan men cezası verilecek.

Gizli imzaya bir yıl men

‘Gizli sözleşme’ denilen biri resmi, diğeri el altından olmak üzere iki ayrı mukavele yapılmasının önüne geçilmesi planlanıyor. Uymayan sporcuya 1 yıl sahalardan men cezası verilecek.

AK Parti, Spor Yasası ile ilgili çalışmalarını sürdürüyor. Yapılacak düzenleme ile Gizli Sözleşme' denilen biri resmi, diğeri el altından olmak üzere iki ayrı mukavele yapılmasının önüne geçilmesi planlanıyor.

Menajerler, spor kulüpleri ve futbolcular arasındaki sözleşmeler noter huzurunda yapılarak, Gençlik ve Spor Bakanlığına bildirilmesi hedefleniyor. Öte yandan Türkiye Futbol Federasyonun da veri tabanındaki futbolcu lisans bilgileri ve menajer kayıtları noterlik sistemine açılması kararlaştırılacak.

Sabah'ın haberine göre; Gizli sözleşme yapan sporcuya 1 yıl sahalardan men cezası verilmesi planlanırken, menajerin lisansı da iptal edilecek.  Yaklaşık 60 maddeden oluşması beklenen düzenlemede, spor kulüplerinin "dernek" statüsünden çıkarılarak Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlanması da düşünülüyor. Yine kulüp başkanlarının istedikleri kadar borçlanmalarının önüne geçmek için de düzenleme yapılacağı ve  başkan görevden ayrıldığında da kendi döneminin borçlarından sorumlu olacağı kaydedildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.