İlhan Palut: Avrupa’da hedefimiz gruplara kalmak

Spor Toto Süper Lig'de başarılı bir sezona imza atan Konyaspor teknik direktörü İlhan Palut, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

İlhan Palut: Avrupa’da hedefimiz gruplara kalmak

Spor Toto Süper Lig'de başarılı bir sezona imza atan Konyaspor teknik direktörü İlhan Palut, Radyospor'da yayınlanan Üçleme programında Nazım Türknas ve Volkan Yılmaz'ın konuğu oldu.

Son 2 sezondur son anlarda kümede kalmayı başaran bir Konyaspor olduğunu belirten Palut "Benim geldiğim sezon da bazı sıkıntılar vardı. Biz bu sene oyuncularımız ile ligde bir fark yaratacağımıza inandık. İlk toplantımızda lige damgasını vuracak bir takım olacağımıza inandık. Çünkü son iki senedir bu camiaya yakışmayan sıralamalar vardı. Biz bunları değerlendirerek, bu hedef doğrultusunda çalıştık ve takım da güzel reaksiyon gösterdi" dedi.

"TRABZONSPOR BİZE İZİN VERMEDİ"

Radyospor Üçleme Programı aracılığıyla bir yanlış anlaşılmaya da açıklık getiren İlhan Palut şöyle konauştu: "Biz şampiyonluk potasına tam anlamıyla giremedik. Hatta 'izin vermediler' derken de ben Trabzonspor'u kastettim. Farklı yerlere çekildi konuşmalarım ama ben Trabzonspor'un performansı neticesinde bizim potaya girmemize tam anlamıyla oyunlarıyla, performanslarıyla engel oldular demek istemiştim."

"AHMET ÇALIK'IN VEFATI BİZİM İÇİN YIKIMDI"

Son zamanlarda bir düşüş yaşadığı düşünülen Konyaspor'un bu süreçteki performansını da değerlendiren Palut, şunları ifade etti: "Son haftalardaki düşüş neye bağlıydı. Ahmet'in vefatı bizim adımıza tam bir yıkımdı. Bunun duygusal boyutuna tekrar girmek istemiyorum hele ki bunu gerekçe olarak göstermeyi hiç istemiyorum.  Ancak oyuncuların bu zor süreçte çok savrulabileceği bir süreçti. Takımımız, oyuncularımız bu süreci olabilecek en iyi seviyede tolare etmeye gayret gösterdi. Son zamanlarda düşüş olma sebebinin mental olarak bir yorgunluk olarak görüyorum. Yoksa ben çok ciddi bir düşüş olduğunu düşünmüyorum. Ne takımıma ne kendime bir haksızlık yapamam. Düşüşlerimiz oldu evet ama yine de üst sıraları hedefleyen bir takım için kabul edilebilir bir performans sergilediğini düşünüyorum. Zira bizim takımımız 'bireysel performanslarla' değil, takım oyunu ile buralara geldi"

“GRUPLARA KALMAK İSTİYORUZ”

Palut, gelecek sezon Avrupa kupalarına katıldıklarını söyledi. Palut konuşmasına şöyle devam etti: "Biz gelecek sezon için artık Avrupa Kupaları'na katıldık, bunun tadını çıkarılım... gibi bir rüyaya dalmak istemiyoruz. 3 eleme turu oynayacağız. Konferans Ligi'ne katılmak istiyoruz. Gruplara kalmak istiyoruz elbette ama dediğim gibi, Avrupa kupalarına katılınca ligi bırakmak gibi bir düşüncemiz yok. Biz ligde de Avrupa'da da en iyisini yapmak için çalışacağız."

KONYASPOR İLE YOLA DEVAM MI?

Konyaspor ile devam edip etmeyeceğine ilişkin Palut, "Konya'da şu kadar veya bu kadar çalışacağım diye bir şey yok. Bir teknik adamın da böyle bir planı olmamalı zaten bence. Her zaman Konya'yı en iyi yerlere getirmek için çalışacağız. Şu zaman giderim diyemem. Ne zaman ki Konyaspor'un yeni bir heyecana ihtiyacı olduğunu hissederiz, farkederiz, o zaman oturur konuşuruz. Bu bugün mü olur, yıllar sonra mı olur bilemeyiz" dedi.

“İSTİKRAR ÇOK ÖNEMLİ”

Öncelikle mevcut kadrolarını korumak istediklerini vurgulayan Palut, "Zira istikrarın sağlanması gerek. Örneğin Başakşehir'e bakarsak sürekli üst sıralara oynadılar ve en sonunda başardılar. Biz de buralara tutunmalıyız, devamlılık sağlamalıyız. Tabii bunun ynınd da takviyeler şart. Yönetimle de bu meseleleri geçen haftaya kadar konuşmadık ama artık konuşmaya başladık" diye konuştu.

“GÖZTEPE CAMİASINA MESAJ”

Göztepe taraftarından gelen sevgi mesajlarına da karşılık veren Palut, konuşmasını şöyle bitirdi: "Ben de Göztepe'de çok güzel dostluklar kurdum. Anılarımızın olduğu bir camianın ligi böyle bitirmesi kötü oldu hepsine sevgilerimi sunuyor başarılar diliyorum."

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.