İlhan Palut ile ilk kez bu kadar hasret kaldı!

Konyaspor’un yarın Sivasspor ile oynayacağı kritik karşılaşma öncesi bir çok istatistik merak konusu oldu. İşte futbolun matematiksel yönünü ortaya çıkaran ve futbolseverlere ışık tutacak dikkat çeken detaylar…

İlhan Palut ile ilk kez bu kadar hasret kaldı!

Konyaspor’un sahasında Sivasspor ile oynayacağı karşılaşma öncesi bir çok istatistik merak ediliyor. Evinde oynadığı son üç Süper Lig maçını kazanamayan Konyaspor, İlhan Palut yönetiminde daha uzun bir galibiyet hasreti yaşamadı.

İşte Opta’nın derlediği o istatistikler:

- Sivasspor'u konuk ettiği son iki Süper Lig maçını 1-0'lık skorlarla kaybeden Konyaspor, lig tarihinde sadece Galatasaray karşısında gol atamadan üst üste üç iç saha mağlubiyeti aldı ve o süreçteki üç karşılaşma da 1-0 sona erdi (2008-2010 arasında).

- Konyaspor ile oynadığı son sekiz Süper Lig maçının sadece birini kaybeden Sivasspor (4G 3B), tek mağlubiyetini geçen sezonun açılış haftasında iç sahada aldı.

- Süper Lig'de çıktığı son yedi maçta da gol yiyen ve 13 puan kaybeden Konyaspor (1G 5B 1M), sezonun ilk sekiz haftasında yedi gole kapama yapmış ve 17 puan toplamıştı (5G 2B 1M).

- Süper Lig'de oynadığı son altı maçın birini kazanabilen Sivasspor (1B 4M), tek galibiyetini son dış saha karşılaşmasında Kasımpaşa'yı 2-1 mağlup ederek aldı. Yiğidolar, bu sezon henüz üst üste iki deplasman maçından galibiyet ya da puan çıkaramadı.

- Evinde oynadığı son üç Süper Lig maçını kazanamayan Konyaspor (2B 1M), İlhan Palut yönetiminde daha uzun bir galibiyet hasreti yaşamadı (35 maç).

- Bu sezon ilk golü yediği 11 Süper Lig maçının hiçbirini kazanamayan Sivasspor (3B 8M), deplasmanda açılış golünü kalesinde gördüğü beş karşılaşmadan da mağlup ayrıldı. Bu süreçte 1-0'ı bulduğu yedi maçta yenilgi almayan Konyaspor ise (5G 2B) son karşılaşmada ilk golü atmasına rağmen Alanyaspor ile 2-2 berabere kaldı.

- Konyaspor, Süper Lig'deki son üç golünü de penaltıdan atarken, bu gollerin ikisi son karşılaşmada Amir Hadziahmetovic'ten geldi (vs Alanyaspor). Ligde üst üste dört golünü bu şekilde kaydeden son takım olan Elazığıspor (2013/14), dördüncü penaltı golünü Konyaspor filelerine göndermişti.

- Süper Lig'de görev yaptığı son maçta iki gol atan Amir Hadziahmetovic, daha önceki 51 karşılaşmada aynı sayıda gol sevinci yaşamıştı.

- Konyaspor'a rakip olduğu üç Süper Lig maçında hiçbir golde pay sahibi olamayan Max Gradel'in, Sivasspor formasıyla 4+ kez karşılaşıp gol katkısı sağlayamadığı sadece iki takım bulunuyor: Trabzonspor & Çaykur Rizespor (dörder maç).

- Konyaspor'a konuk olduğu son iki Süper Lig maçını kazanan Rıza Çalımbay'ın Sivasspor'un başında üst üste üç dış saha karşılaşmasında mağlup ettiği iki takım bulunuyor: Ankaragücü (2011-2021) & Fenerbahçe (2013-2020).

Haber Dairesi (Konya Haber)

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.