İlhan Palut, Konyaspor’u 1 yılda zirveye taşıdı

Konyaspor ile 9 Şubat 2021 tarihinde sözleşme imzalayan teknik direktör İlhan Palut 1 yılda yeşil-beyazlı takımı zirveye taşıdı.

İlhan Palut, Konyaspor’u 1 yılda zirveye taşıdı

Spor Toto Süper Lig'in 24. haftasında konuk ettiği Giresunspor’u 1-0 yenerek 48 puanla şampiyonluk yarışını sürdüren Konyaspor, teknik direktör İlhan Palut yönetiminde bir yıllık sürede büyük yükseliş yaşadı.

konyaspor-013.jpg

Konyaspor ile 9 Şubat 2021 tarihinde sözleşme imzalayan teknik direktör İlhan Palut, geçen sezon ligin 25. haftası sonunda 13. sırada aldığı yeşil-beyazlı takımı bu sezon 24. hafta itibarıyla en yakın rakibinin 8 puan önünde şampiyonluğa ve son 21 sezonun da en başarılı dönemine taşıdı.

Genç teknik adam Konyaspor’un başında 41 süper lig maçında 20 galibiyet, 14 beraberlik ve 7 yenilgi alarak büyük bir başarı yakaladı. Palut, geçen sezon yakaladığı yükselişi bu sezon da sürdürerek, çıktığı 23 maçta 14 galibiyet, 6 beraberlik alırken 3 kez yenilgi yaşadı. İlhan Palut’un öğrencileri bu sezon rakip filelere 35 gol atarken, kalesinde ise 16 gol görerek ligin en az gol yiyen takımı oldu.

konyaspor-015.jpg

SON 5 YILIN EN İYİ ÇIKIŞINI YAPTI

Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut, yeşil-beyazlı kulübün son 5 yılında görev yapan 6 teknik adam içeresinde en iyi çıkışı yapan isim oldu. Genç teknik adam süper lig kariyerinde en iyi maç başına puan ortalaması yakaladı.

İsmail Kartal (1.38) Bülent Korkmaz (1.23), Aykut Kocaman (1.07),Rıza Çalımbay (1.43), Sergen Yalçın (1.50), Mustafa Reşit Akçay (1.00)  gibi yeşil-beyazlı takımda son 5 yıl içinde görev yapan teknik adamlar arasında en iyi çıkışı yapan İlhan Palut, 2.05 ile maç başına en iyi puan ortalamasını tutturdu.

3.jpg

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.