İlhan Palut'tan 100. yıl açıklaması

Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut, Erzurum’da 21 Temmuz’da başlayacak kampa kadar ideal kadroyu belirlemek istediklerini ifade ederken, en büyük arzularının 100. yıldaki beklentilere cevap vermek olduğunu söyledi.

İlhan Palut'tan 100. yıl açıklaması

Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut transfer sürecinin devam ettiğini söyledi. Yeni sezon hazırlıklarına başladıklarını ifade eden Palut, “Konyaspor olarak transfer çalışmalarımız sürüyor. Aramıza yeni katılacak olan oyuncular olacaktır. İki orta saha, iki kanat ve birde forvet oyuncusunu aramıza katacağız. Tabii ki bu oyuncular arasında Türk statüsünde oynaması gereken oyuncular da olacak. Çünkü bu sene 8+3 kuralı var. Bu demek değil ki 3 Türk oyuncu bizim için yeterli olacaktır. Mutlaka arkada alternatiflerini de hazır bulundurmak zorundayız. Şu anda transferdeki hedef sayımız 5. Ama Türk oyuncu rotasyonumuzu artırma anlamında da aramıza ileriye dönük, gelişime açık, genç Türk oyuncuları da takımımıza kazandırabiliriz" diye konuştu.

"MÜCADELE EDİP, TER DÖKECEĞİZ"

Konyaspor Kulübünün 100. yılının önemini taraftarın ve  camiamızın heyecanına katıldıklarını belirten Palut, "Kulübün 100.Yılının heyecanının önemini bizde hissedebiliyoruz, bizde heyecanlıyız. Konyaspor gibi büyük bir camianın 100.yılında görev alan bir teknik adamım ve en iyisini yapmak istiyoruz. Teknik adam olarak şunu söyleyebilirim bunun için mücadele edip, ter dökeceğiz” diye konuştu.

"SAYISAL DAYATMAYA KARŞIYIM"

Yabancı oyuncu kuralı ile ilgili de görüşlerini açıklayan Teknik Direktörü İlhan Palut, “Benim düşüncem özellikle bu artı konusu son derece negatif. 8+3, ya 10 olsaydı ya da 12+0 olsaydı, 10+0 olsaydı. Sonuç olarak bizim için şu durum var: Çok iyi çalışan bir yabancı oyuncu var elinizde. Antrenmanlarda tüm istediklerinizi yapıyor. Ama sadece pasaportu dolayısıyla adama “sen otur” diyorsunuz. O için hazır olmayan belki bir yerli oyuncumuz var. Kontenjanı doldurma adına ona bir görev vermek durumunda kalabiliyorsunuz. Gönül istiyor ki, kendi oyuncularımız, Türk oyuncularımız seviye olarak zaten kontenjandan vs. değil, direkt olarak oynayabilecek durumda olsa zaten bizim tercihimiz her zaman Türk oyuncular olur. Ama bunu bir sayısal dayatma olarak bize işaret edilmesine karşıyım. Ama artık bu karar alındı. Bu sadece Konyaspor için değil bütün takımlar için geçerli bir uygulama olacak” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.