İlhan Palut’tan galibiyet sonrası ilk değerlendirme

UEFA Avrupa Konferans Ligi 2. eleme turunda Konyaspor, Belarus ekibi BATE Borisov'u 3-0 mağlup etti. İşte Teknik Direktör İlhan Palut’un galibiyet sonrası ilk değerlendirmesi.

İlhan Palut’tan galibiyet sonrası ilk değerlendirme

Konyaspor, UEFA Konferans Ligi 2. eleme turu ilk maçında BATE Borisov ile karşı karşıya geldi. Konya Büyükşehir Stadyumu’nda seyircisiz oynanan karşılaşmayı Yeşil-Beyazlı ekip 3-0 kazandı. Anadolu Kartalı ikinci maç için büyük avantaj sağladı. 

İLHAN PALUT'UN AÇIKLAMALARI

Teknik Direktör İlhan Palut, maç sonrası A Spor’a konuştu.

Palut'un açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“Kariyerimdeki ilk Avrupa maçı. Bizim adımıza sezonun ilk resmi maçı. Maç önünde bazı zorluklar barındırıyordu. Bizim ilk maçımız olması, rakibin çok hazır olması gibi. Ama başlama düdüğü ile beraber oyunun kontrolünü elimize aldık. Bu kontrolü oyunun son düzlüğüne kadar taşımayı bildik. Sadece kırmızı karttan sonra rakip takım biraz daha topa sahip oldu ve üzerimize geldi. Oyuncularımız ilk maç için kabul edilebilir biri performans gösterdi. 2 maç için güzel hatırı sayılır bir avantaj sağladık.

Bu maçı geride bıraktık. Yarın için 2 maç hazırlıklarına başlayacağız. Bize düşen ciddi olmak rakibe saygı duymaya devam etmek. Çünkü futbol bir anda tersi işlerini dönebildiği bir oyun. Dediğimiz gibi biz grupları kalmak istiyoruz ve bu üç rakibi eleme yolundan geçiyor. İnşallah Perşembe günü ikinci maçta da güzel bir skor ayrılıp bir üst tura çıkacağız.”

“MURİC ÇOK ŞIK BİR GOL ATTI”

Yeni oyuncuların performansından memnun olduğunu dile getiren Palut, “Evet, aslında bugün yeni eski diye ayırmak istemiyorum. Hem eski oyuncularımız hem de yeni gelen oyuncularımız herkesin bugün performansı iyiydi.

İlk 11'de başlayan yeni transferlerimiz ve sonradan oyun aldığımız yeni oyuncularımız da iyi şeyler yaptı. Robert Muric çok güzel bir gol attı.” diye konuştu.  

PALUT’TAN TRANSFER SİNYALİ

Transfer çalışmalarının sürdüğünü belirten İlhan Palut, “Başka transferlerimiz de var. Süreç içerisinde değerlendireceğiz. Çünkü kurulu bir düzenimiz, işleyen bir sistemimiz var. Yeni oyuncularımız gücümüze güç katacak ve iyi bir Konyaspor izleteceğimizi inanıyorum. Kırmızı kart gördükten sonra ‘oyun bir anda tersine mi dönecek’ dedim ama iyi bir reaksiyon gösterdik. Maça tempolu başlamak istiyorduk. Biz ilk golü atana kadar baktığımız zaman skora daha erken ulaşmalıydık. Açıkçası kırmızı kart gördükten sonra momemtumumuzun aşağı düşeceğini, rakibin biraz daha dominant oynayabileceği duygusuna kapıldım. Önde agresif pres yapıyorduk, presi 1 kişi eksik yapmak daha zor. İlk 38 ile 45 arası bu görüntü oluştu ama devre arası konuştuk. Top elimize geçtiği zaman pas yapalım rakibi yormaya çalışalım dedik ve başardık. 10 kişi kalmamıza rağmen oyunun kontrolünü hiç kaybetmedik ikinci yarı açıkçası ön gördüğümden daha iyi bir oyun sergiledik.

İLHAN PALUTUN FARKI NE?

İlhan Palut A Spor'da kendisine yöneltilen övgülere ise şu sözlerle yanıt verdi:

“Kendini işine kaptırmış sadece işine odaklanmış biriyim. Şunu söyleyebilirim kendi adıma ne istediğimi çok iyi biliyorum ve bunun üzerine yılmadan usanmadan çalışıyorum. Sahadaki bu oyunu istiyorum, bu futbolda sürekli istiyorum. Bazen futbolda her şey istediğinizi gibi gitmiyor. Bazen beklediğiniz oyun uzağında kalıyorsunuz, biz de bunu yaşamıyor muyuz? evet zaman zaman yaşıyoruz. Önemli olan bir istikrarı yakalamak kırılmadan çabuk sıyrılmak tekrar performansınıza temponuza geri dönmek. Biz bu ciddiyeti otomatik oyunu oturtmak istiyoruz. Bunu geçen sene başardı, bu sene işimiz daha zor. 3 kulvarda mücadele edeceğiz. Takımımda herkesten faydalanmam, herkesi bu sisteme adapte etmem gerekir çalışacağız. Gerçekten biz sadece futbola konsantreyiz. Yönetimimiz bunun dışındaki sorunlarla uğraşmamıza mahal vermiyor. Onlara teşekkür ediyorum. Konyaspor gelen oyuncuyu da kendisine yapısına uyduran takım havası var. İnşallah güzel başladık ve maç itibariyle bu hava ile beraber skorlar da güzel bir şekilde gelmeye devam eder.

Süper Lig’deki hedeflerler ilgili açıklama yapan Palut, “Allah rahmet eylesin Ahmet Çalık kardeşimize hiç unutmuyoruz ama devam etmemiz gereken bir yolumuz var. Evet, bu sene geçen sene de şundan bahsettim, üst sıraları zorlayan bir Konyaspor vardı. Biz bu sene de aynı başarıyı göstermek istiyoruz. Şu anda sıralama hedefini zorlamak istemiyorum. Biz oyunumuzla mücadelemizle fark yaratan Süper Lig’e renk katan bir Konyaspor takımı izletmek istiyoruz. Gerçekleştirebilirsek zaten iyi sıralar geliyor.

BAŞKAN FATİH ÖZGÖKÇEN TAKIMI KUTLADI

Maçtan sonra soyunma odasına giden Konyaspor Başkanı Fatih Özgökçen, oyuncuları tebrik ederek başarı diledi.

Rövanş karşılaşması, 28 Temmuz Perşembe günü MEDAŞ Konya Büyükşehir Stadı'nda oynanacak.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.