İlhan Palut'tan Konyaspor'un hedefi hakkında flaş açıklamalar

Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut, bu sezon kendileri için kabul edilebilir bir başlangıç yaptıklarını söyledi. Genç teknik adam geçen sezon sonuç odaklı bir futbol oynarken bu sezon pozitif futbola odaklandıklarını söyledi.

İlhan Palut'tan Konyaspor'un hedefi hakkında flaş açıklamalar

Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut, bu sezon kendileri için kabul edilebilir bir başlangıç yaptıklarını söyledi. Genç teknik adam geçen sezon sonuç odaklı bir futbol oynarken bu sezon pozitif futbola odaklandıklarını kaydetti.

TRT SPOR’a konuk olan İlhan Palut, bu sezon iyi bir başlangıç yaptıklarını belirterek “Bu sezon bizim istediğimiz gibi bir başlangıç oldu. Bunu sadece puan anlamında söylemiyorum. Oyun anlamında da bir çok maçta sahada istediğim Konyaspor’u, takımımı görebildim. Tabi bir iki istisna maçlarımız oldu. Standardımızın üstüne çıkmakta zorlandığımız Kasımpaşa ve Giresun maçları var. Bu maçlarda istediğimiz oyunu oynayamadık. Ama genel manada takımımdan memnunum. Puan anlamında 5. basamaktayız. Durumumuz iyi. Bizim için kabul edilebilir başlangıç oldu” dedi.

“EN YÜKSEK PUANLARI TOPLARSAK ÖNÜMÜZE BİR HEDEF ÇIKACAKTIR”

Bu sezon en yüksek puanları toplamaları halinde önlerine hedefin çıkacağını kaydeden Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut “Maç maç gidiyoruz. Önümüzdeki en yakın 3 puana odaklanıyoruz. Şu anda en yakın Göztepe maçı. Bu maçta en iyi oyunumuzu, en iyi mücadelemizi sahaya yansıtıp 3 puanı almak istiyoruz. Tabi bu nereye kadar sürecek. Şu anda ligin bu boyutlarında alabileceğimiz en yüksek puanları toplayıp tabi ikinci yarının son üçte birlik bölümüne girildiği zaman zaten her takımın önüne bir hedef zaten çıkacaktır. Biz de o gün itibariyle çıkacak hedefi sonuna kadar kovalayacağız. Ama Konyaspor 2 senelik süreçte ligdeki durumuna baktığımız zaman ne Konyaspor camiasını tatmin edecek ne de oyuncuları ve teknik kadroları tatmin edecek bir görüntü vardı ama bu sene kesinlikle 10 üzerinde ligde iyi bir konumda olan Konyaspor oluşturmak ve izlettirmek istiyoruz” diye konuştu.

“FUTBOLUN BİR DOĞRUSU YOK”

Fenerbahçe galibiyetini de değerlendiren yeşil-beyazlı ekibin teknik patronu “Tabi futbolun bir doğrusu yok. Biz Fenerbahçe maçının hemen başında rakibimizi önde karşılamak istedik. Rakip kenar stoperlere baskı yapmak istedik. Ve sonuç olarak Fenerbahçe’nin etkili ayaklarını kalemizden uzak tutmak istedik. Ve de bu belki bizim adımıza maç başı oluşabilecek en iyi senaryoyu doğurdu ve 2-0’lık bir avantaj sağladık. Ondan sonra da ilk yarı boyunca 2-0'ı yakaladık artık skoru korumaya geçelim tarzında değildi. Oyun disiplinimizi sürdürdük. Ve sonuç olarak ikinci yarı top biraz daha Fenerbahçe de de olsa güzel bir galibiyet aldık. Temel zaten top bizdeyken kendi oyunumuzu oynayacağımız bir planımız vardı. Rahat olalım kendimize güvenelim ama top rakipteyken de Fenerbahçe’yi kendi sahamızda beklemek yerine mümkün olduğunca önde karşılayalım planını ve çalışmalarını yaptık. Bu da cumartesi için sahaya olumlu yansıdı” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.