İlk çeyrek finalist Hollanda oldu!

Katar'da yapılan 2022 FIFA Dünya Kupası'nın son 16 turunda ABD'yi 3-1 yenen Hollanda, turnuvada çeyrek finale çıkan ilk ekip oldu. 1 gol atıp 2 de asist yapan Dumfries maça damga vurdu. ABD'nin golünü Antalyasporlu Haji Wright attı.

İlk çeyrek finalist Hollanda oldu!

Hollanda, 10. dakikada 1-0 öne geçti. Denzel Dumfries'in pasıyla ceza alanında topla buluşan Memphis Depay'ın, penaltı noktası gerisinden gelişine yaptığı düzgün vuruşta meşin yuvarlak Matt Turner'ın sağından köşede ağlarla buluştu.

"Portakallar" 45+1. dakikada Daley Blind ile farkı 2'ye çıkardı. Denzel Dumfries'in pasıyla ceza alanında topla buluşan Blind'in, penaltı noktasından gelişine yaptığı düzgün vuruşta meşin yuvarlak Matt Turner'ın sağından filelerle buluştu: 2-0 Böylece Dumfries de mücadeledeki 2. asistini yaptı. Müsabakanın ilk yarısı Hollanda'nın 2-0'lık üstünlüğü ile sona erdi.

ilk-ceyrek-finalist-hollanda-oldu.jpg

ABD, oyuna ikinci yarıda giren ve Süper Lig'de Antalyaspor'un formasını giyen Haji Wright ile 76. dakikada farkı 1'e indirdi. Bu dakikada Christian Pulisic'ın pasıyla topla buluşan Haji Wright, altıpas içinden yaptığı vuruşta meşin yuvarlağı Andries Noppert'in sağından ağlarla buluşturdu: 2-1Hollanda'yı rahatlatan gol... Mücadelede ilk iki golün pasını veren Denzel Dumfries, 81. dakikada farkı yeniden 2'ye çıkardı: 3-1 Golün asistini ise Portakallar'ın 2. golünü atan Daley Blind yaptı.Kalan sürede başka gol olmadı ve Hollanda, adını çeyrek finale yazdı.

ilk-ceyrek-finalist-hollanda-oldu-001.jpg

A Grubu'nda yer alan Hollanda, bu etabı 2 galibiyet ve 1 beraberlikle 7 puanla lider tamamlamıştı. Senegal ve Katar'ı 2-0'lık sonuçlarla geçen "Portakallar", Ekvador ile 1-1 berabere kalmıştı.

ABD ise B Grubu'nu 5 puanla yenilgisiz olarak ikinci sırada tamamlamıştı. Gruba Galler beraberliğiyle başlayan ABD, ikinci maçında da İngiltere ile berabere kalırken, son müsabakasında İran'ı 1-0 yenerek adını son 16 turuna yazdırmıştı.

ilk-ceyrek-finalist-hollanda-oldu-002.jpg

Kaynak:TRT Spor

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.