İlk yarının son maçında iki komşu kapışacak! İstatistikler 'Konyaspor' diyor

Konyaspor, ligin 21. haftasında sahasında Antalya'yı ağırlayacak. Yeşil beyazlıların Konya'da oynanan maçlarda rakibine ciddi bir üstünlüğü bulunuyor. Karşılaşma daha önce Fenerbahçe'de birlikte görev yapan Kartal ile Yanal'ın mücadelesine sahne olacak.

İlk yarının son maçında iki komşu kapışacak! İstatistikler 'Konyaspor' diyor

Süper Lig'de ilk devrenin son haftası iki komşu kentin takımlarının kapışmasına sahne olacak. Konyaspor ile Antalyaspor pazar günü 13.30'da Büyükşehir Stadyumunda karşı karşıya gelecek. 

SÜPER LİG'DE 19 OLACAK

Konyaspor ile Fraport TAV Antalyaspor toplamda 43 kez karşı karşıya gelirken, Konyaspor bu maçlarda 17 galibiyet, 14 beraberlik ve 12 yenilgi aldı. İki takım Süper Lig'de 17 kez karşılaşırken yeşil beyazlılar bu maçlarda 6 kez kazandı. Konyaspor 3 kez sahadan yenik ayrılırken, iki takım arasındaki 9 karşılaşma da berabere bitti. Konyaspor'un 43 maç sonunda 41 golüne Antalya ekibi 35 golle cevap verdi. 

KARTAL-YANAL MÜCADELESİ

Konyaspor-Antalyaspor karşılaşması birbirini çok iyi tanıyan iki teknik adamın da mücadelesine sahne olacak. Daha önce Fenerbahçe'de birlikte görev yapan Konyaspor Teknik Direktörü İsmail Kartal ile Antalyaspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, takımlarının galibiyeti için çalışacak.

KONYASPOR SAHASINDA ÜSTÜN

İki takım arasındaki mücadelelerin 22'si Misli.com 2'nci Lig, 2'si Türkiye Kupası, 1'i hazırlık maçı ve 18'i Süper Lig karşılaşması olarak tarihteki yerini aldı. İki takım Konya'da ise toplamda 21 kez karşılaştı. Konyaspor sahasında oynadığı maçlarda 11 galibiyet, 8 beraberlik ve 2 yenilgi aldı. İki takım en son geçen sezon Antalya'da oynanan Süper Lig maçında karşı karşıya gelirken mücadele golsüz sona erdi.

15 MAÇ 1-0 BİTTİ

Konyaspor ile kırmızı beyazlılar arasında en çok alınan skor 15 maç ile 1-0 olarak istatistiklere yansıdı. İki takım arasında 7 maç 2-0, 6'şar maç 0-0 ve 1-1, 3 maç 2-1, 2 maç 3-1, 1'er maç da 2-2, 3-0, 3-2 ve 3-3 sona erdi.

Konyaspor'da sakatlıkları devam eden Marin Anicic, İbrahim Sehic, Alper Uludağ, Adil Demirbağ ve Volkan Fındıklı dünkü çalışmaya katılmadı.

Fraport TAV Antalyaspor'da ise zorlu Konyaspor deplasmanında Ufuk Akyol, Lukas Podolski, Veysel Sarı, Serdar Gürler, Drole ve Ali Eren İyican sakatlıklarından dolayı forma giyemeyecek. Takımda cezalı Ersan Gülüm ise yer almayacak.

DEPLASMANDA 1 KEZ KAZANDI

Akdeniz temsilcisi Fraport TAV Antalyaspor, bu sezon deplasmanda oynadığı 9 maçta sadece bir kez galibiyet alabildi. Kırmızı beyazlılar 5 beraberlik ve 3'de yenilgi alarak dış sahada sadece 8 puan toplama başarısı elde etti.

Konyaspor-Antalyaspor maçını Tugay Kaan Numanoğlu yönetecek.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.