İngiltere’de VAR skandalı, maç tekrarlanabilir

Liverpool Teknik Direktörü Jurgen Klopp, Tottenham'la oynadıkları maçtaki VAR hatası nedeniyle karşılaşmanın tekrarlanmasını istedi.

İngiltere’de VAR skandalı, maç tekrarlanabilir

İngiltere Premier Lig'de geçtiğimiz hafta sonu Tottenham ve Liverpool arasında oynanan maçta yaşanan VAR hatasının yankıları sürüyor.

Liverpool Teknik Direktörü Jurgen Klopp, Tottenham maçının tekrarlanması gerektiğini söyledi.

Klopp açıklamasında, "Hakemler bunu kasıtlı olarak yapmadılar. Böyle bir şeyin daha önce yaşandığını görmedim. Bu bir hataydı ama Tottenham-Liverpool maçı tekrarlanmalı" dedi.

NE OLMUŞTU?

Premier Lig'in 7. haftasında Tottenham, Liverpool'u 2-1 mağlup etti.

Liverpool, 34. dakikada Luis Diaz'ın golüyle 1-0 öne geçti. Yan hakem, Diaz'ın ofsaytta olduğunu düşündüğü için bayrağını kaldırdı. Ancak pozisyon ofsayt değildi. VAR incelemesinin ardından ofsayt kararı geçerli sayıldı ve oyun devam etti.

Maçın ardından İngiltere Futbol Federasyonu, Diaz'ın pozisyonunun yanlış değerlendirildiğini ve hakemlerin özür dilediğini açıkladı.

ingilterede-var-skandali-mac-tekrarlanabilir.png

VAR KAYITLARI YAYINLANDI

İngiltere'de profesyonel futbol maçlarındaki hakemlerin sorumluluğunu yöneten PGMOL, VAR kayıtlarını yayınladı.

VAR hakemi ofsayt kararı için, "İnceleme tamamlandı, karar doğru" dedi. VAR operatörü ise "Sahada verilen karar ofsayttı. Verdiğimiz görüntüde oyuncu ofsaytta değil." diyerek VAR hakeminin yanlış karar verdiğini söyledi.

YANLIŞ KARARA RAĞMEN OYUN DURMADI

Hatasını fark eden VAR hakemi, orta hakemine maçı durdurmasını istedi ancak kurallara göre VAR hakemi, "İnceleme tamamlandı, karar doğru." dediği için karşılaşma devam etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.