İsrailli futbolcudan skandal sevinç! Kadro dışı bırakıldı

Antalyaspor-Trabzonspor maçında ev sahibi ekibin İsrailli futbolcusu Jehezkel'in attığı golden sonra yaşadığı sevinç büyük tepki çekti. Futbolseverler, Jehezkel'in çocukların katledildiği savaşta İsrail'e destek mesajı göndermesini kabul edilemez buldu.

İsrailli futbolcudan skandal sevinç! Kadro dışı bırakıldı

Antalyaspor'un Trabzonspor karşısında bulduğu beraberlik golünü İsrailli futbolcu Sagiv Jehezkel attı. 28 yaşındaki futbolcu attığı golden sonra el bileğindeki yazıyı kameralara gösterdi.

Yazıda 7 Ekim 2023 gününe (İsrail'in Gazze'yi işgal etmek için başlattığı operasyonların başladığı tarih) dikkat çekilmesi ve davut yıldızının bulunması, sosyal medyada tepki çekti.

Futbolseverler, Jehezkel'in çocukların katledildiği bir savaşta İsrail'e destek mesajı gönderdiğini ve bunun kabul edilemez olduğunu belirtti.

SAYGI DURUŞU KARARINA UYMAMIŞTI

Jehezkel, ülkemizde Filistin için yapılan saygı duruşu kararına da uymamış ve 1 hafta boyunca geçici olarak kadro dışı kalmıştı.

JEHEZKEL KADRO DIŞI BIRAKILDI

Antalyaspor, Trabzonspor maçında yaptığı gol sevincinde işgalci İsrail'i destekleyen futbolcu Sagiv Jehezkel'in kadro dışı bırakıldığını açıkladı.

İSRAİLLİ FUTBOLCU CEZA ALACAK MI?

İşgalci İsrail'den yana tutum sergileyen oyuncunun ideolojik propagandadan PFDK'ya sevk edilebileceği ve oyuncunun 42. maddeden ceza alabileceği aktarıldı.

42. MADDEDE NE DİYOR?

TFF'nin disiplin talimatında Irk, dil, din, etnik köken ayrımcılığı veya herhangi bir şekilde ayrımcılık yaparak insanlık onurunu zedeleyen futbolculara 4 ila 8 müsabakadan men cezası verilebiliyor.

israilli-futbolcudan-skandal-sevinc-kadro-disi-birakildi.jpeg

SAGİV JEHEZKEL KİMDİR?

Antalyaspor'un sezon başında kadrosuna kattığı Jehezkel, 28 yaşında ve İsrail Milli Takım oyuncusu. İsrail takımlarından Hapoel Beer Sheva'dan 850 bin Euro bonservisle alınan oyuncu, bu sezon Süper Lig'de 19 maçta 6 gol attı 3 de asist yaptı. Jehezkel, İsrail Milli Takımı'nda ise 8 kez forma giymişti.

Kaynak:Haber Kaynağı

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.