İşte Konyaspor’un FIFA’da karara bağlanan dosyaları

Konyaspor 27 Şubat itibariyle FIFA’dan 3 dönem transfer yasağı aldı. Peki, FIFA’nın Uyuşmazlık Çözüm Kurulu’nda, Yeşil-Beyazlı kulüple ilgili kaç dosya karara bağlandı, ne kadar ödeme yapılacak? İşte ayrıntılar.

İşte Konyaspor’un FIFA’da karara bağlanan dosyaları

Konyaspor geçmişte ödemeler konusunda sorun yaşadığı ve transfer ettiği futbolcuların bonservis ücretini ödemediği için FIFA’dan ceza aldı.

FIFA (DRC) Uyuşmazlık Çözüm Kuruluna ulaşan 5 dosya karara bağlandı. DRC, Uche Ikpeazu ve Domagoj Pavicic’in başvurularını yetkisizlik gerekçesiyle reddetti. Mpoku, Zeljeznicar Futbol Kulübü ve Hırvat Rijeka Kulübünün açtığı davalarda ise Konyaspor’u haksız buldu. Bu üç dosyadan dolayı yeşil-beyazlı kulübe transfer yasağı geldi.

FAİZLER HARİÇ 1 MİLYON 466 BİN EURO ÖDENECEK

Geçtiğimiz sezon devre arasında Amir Hadziahmetovic, 3,2 milyon Euro karşılığında Beşiktaş’a satılmıştı. Amir’in transfer edildiği Bosna Hersek’in Zeljeznicar kulübü sözleşmede yer alan maddeden dolayı Konyaspor’dan yüzde 15 satış payı talep etti.

Ödeme yapılmayınca Zeljeznicar FIFA’ya başvurdu. Uyuşmazlık Çözüm Kurulu, 29 Ağustos’ta Konyaspor’un, Zeljeznicar’a 345 bin Euro ödeme yapması kararı aldı. Ödeme yapılmadığı takdirde bu miktara yıllık % 18 faiz uygulanacağı belirtildi.

iste-konyasporun-fifada-karara-baglanan-dosyalari.png

MPOKU DOSYASINDA FATURA KABARIK

Konyaspor’da 1 sezon forma giyen Paul Jose Mpoku’ya ise sözleşme ihlali ve alacaklarından dolayı toplamda 621 bin Euro ödenecek.

iste-konyasporun-fifada-karara-baglanan-dosyalari.jpg

MURİC’İN BONSERVİSİ ÖDENMEMİŞ

Konyaspor’un devre arasında yollarını ayırdığı Robert Muric’in bonservis ücreti içinde Hırvat Rijeka kulübünün açtığı davada FIFA DRC’de karara bağlandı.

Konyaspor’un iki taksit halinde 250 bin Euro ödeme yapmasına hükmedildi. Ancak Nisan ve Temmuz 2023 tarihli bu ödemeler yapılmadı.

iste-konyasporun-fifada-karara-baglanan-dosyalari-001.jpg

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum