Karatay’ın milli güreşçisi dünya 3’üncüsü oldu

Karatay Belediyesi Spor Kulübü’nün milli güreşçisi Mustafa Dölek, bu kez dünya şampiyonasında Konya’yı gururlandırdı. Başarılı sporcu Kazakistan’da düzenlenen şampiyonada bronz madalya kazanarak dünya üçüncüsü oldu.

Karatay’ın milli güreşçisi dünya 3’üncüsü oldu

Kırgızistan'da düzenlenen 5. İşitme Engelliler Gençler ve Yıldızlar Dünya Şampiyonası ile 7. İşitme Engelliler Büyükler Dünya Şampiyonası'nda milli sporcular, toplam 26 madalya ve 4 kupayla zirvede yer aldı.

İŞİTME ENGELLİ MİLLİ GÜREŞÇİLER DÜNYA ŞAMPİYONU

Başkent Bişkek'teki organizasyonun son gününde büyükler serbest stilde müsabakalar yapıldı.

Milli sporculardan 125 kiloda Atalay Aydemir altın, 79 kiloda Oğuz Dönder gümüş, 61 kiloda Mustafa Dölek ve 70 kiloda Eren Uzun ise bronz madalya kazandı.

Ay-yıldızlılar, büyüklerde grekoromen stilin ardından serbest stilde de takım halinde tarihinde ilk kez şampiyonluğa ulaştı.

karatayin-milli-gurescisi-dunya-3uncusu-oldu.jpeg

KARATAY’IN GÜREŞÇİSİ DÜNYA 3’ÜNCÜSÜ OLDU

Bu önemli şampiyonaya Karatay Belediyesi Spor Kulübü Güreş Takımı milli sporcularından Mustafa Dölek de katıldı. Ağustos ayında Bursa’da düzenlenen Türkiye İşitme Engelliler Güreş Şampiyonası’ndan 11 dereceyle dönen milli sporcu, bu kez de dünya çapında önemli bir başarıya imza attı.

karatayin-milli-gurescisi-dunya-3uncusu-oldu-001.jpeg

Kırgızistan’da ülkemizi ve Karatay’ı temsil eden Mustafa Dölek, şampiyonada adeta minderi rakiplerine dar etti ve 61 kilogramda dünya 3’üncüsü olarak bronz madalyanın sahibi olmayı başardı.

karatayin-milli-gurescisi-dunya-3uncusu-oldu-002.jpeg

BAŞKAN HASAN KILCA'DAN MUSTAFA DÖLEK’E TEBRİK

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Kırgızistan’da düzenlenen ‘İşitme Engelliler Dünya Güreş Şampiyonası’nda Dünya 3’üncüsü olan milli sporcu Mustafa Dölek’i, antrenörlerini ve Karatay Belediyesi Spor Kulübü yöneticilerini tebrik etti.

Başkan Kılca, Karatay’ın adını tüm dünyada duyuran ve ülkemizi en iyi şekilde temsil eden başarılı sporculara katkıda bulunmayı ve onları desteklemeyi sürdüreceklerini belirtti.

karatayin-milli-gurescisi-dunya-3uncusu-oldu-003.jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.