Karataylı halterci olimpiyat kadrosuna yükseldi

Karatay Belediyespor’un genç haltercisi Ali Sönmez, Ankara’da düzenlenen şampiyonada Türkiye ikincisi oldu. Sönmez, bu başarısı ile Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezleri “TOHM” projesine katılmaya hak kazandı.

Karataylı halterci olimpiyat kadrosuna yükseldi

Ankara’da düzenlenen Türkiye Yıldızlar, Gençler, 23 Yaş Altı ve Büyükler Halter Şampiyonası sona erdi. Organizasyona Türkiye genelinden toplamda 482 sporcu katılım sağladı.

OLİMPİYAT KADROSUNA YÜKSELDİ

Karatay Belediyesi Spor Kulübü bünyesinde faaliyetlerine başarılı bir şekilde devam eden Halter Takımı da şampiyonaya katılarak Konya’yı temsil etti. 67 kilogramda yarışan kulüp sporcusu Ali Sönmez, zorlu mücadeleler sonucunda Türkiye 2’ncisi olmayı başardı. Gümüş madalya ile şampiyonayı tamamlayan genç sporcu, Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezleri “TOHM” projesine katılmaya da hak kazandı.

BAŞKAN HASAN KILCA’DAN TEBRİK

Halter Şampiyonası’nda dereceye giren sporcuyu tebrik eden Başkan Hasan Kılca, Karatay Belediyespor Kulübü’nün başarılarına her gün yenilerini ekleyerek yoluna devam ettiğini vurguladı.

Karatay Belediyesporlu gençlerin ilçeyi başarıyla temsil ettiğini ifade eden Başkan Hasan Kılca; “Ankara’daki turnuvadan Ali Sönmez kardeşimiz verdiği güzel mücadelesiyle madalyayla döndü. Karatay Belediyespor Kulübümüz, katıldıkları turnuvalardan başarılarla dönüyor. Biz her başarıyı önemsiyoruz ve bu başarıları, onların kendilerini daha da geliştirmesine imkan sunan bir motivasyon kaynağı olarak görüyoruz. Bu vesileyle antrenörlerimizi ve tüm sporcu kardeşlerimi kutluyorum. Belediye olarak her zaman sporun ve sporcunun yanında olduk, bundan sonra da her zaman onların yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.