Konya Büyükşehir Belediye Stadyumu’na yeni nesil çim

Konya Büyükşehir Belediye Stadyumu’na serilecek olan hibrit çimin nasıl bir katkı sağlayacağı futbolseverlerin merak konusu oldu. işte yeni nesil stadyumlarda kullanılan hibrit çimin özellikleri ve avantajları hakkında merak edilenler.

Konya Büyükşehir Belediye Stadyumu’na yeni nesil çim

Konya’da düzenlenen 5.İslami Dayanışma Oyunları’nın açılışı ve öncesinde hasar gören Konya Büyükşehir Belediye Stadyumu’nda çimlerin yerine hibrit çim serilecek.

Hibrit çim, yeni nesil stadyumlarda kullanılmaya başlanan ve hava muhalefetini minimuma indirmeyi amaçlayan bir çim türüdür. Hava akımının ve güneş ışığının yeterli düzeyde gelmemesine bağlı olarak kolaylıkla yıpranan doğal çim yerine hibrit çim kullanılıyor. Hibrit çim hem doğal hem de sentetik çimle birleşmesinden meydana geliyor.

DOĞAL ÇİM, YATAY ÇİMLE BİRLEŞİYOR

Hibrit çim hem doğal hem de sentetik çim içeren melez bir çim türüdür. Güçlendirilmiş doğal çim olarak da tanımlanabilir. Ülkemizde melez çim adıyla da biliniyor. Özel tasarlanmış üretim olan suni çim üzerine doğal çim tohumlarının ekilmesi ile yapılan çimdir.
Doğal çim, yapay çimle bütünleştiği için daha sağlam bir çim ortaya çıkıyor. Bu sağlam çim, doğal çim gibi kalkma yapmıyor ve zemin bozulmuyor.  Doğa ve teknolojinin bütünleşmesiyle meydana gelen melez çim, aynı zamanda kullanım kolaylığı, dayanıklı olması ve daha uzun ömürlü olması ile birçok büyük kulüp tarafından tercih edilmektedir.

fagzp4owiairasr.jpg

MASRAFLARI EN AZA İNDİRGİYOR

Doğal çim köklerinin özel üretim suni çimin deliklerinden toprak zemine geçmesi ile daha sağlam, uzun ömürlü, dayanıklı bir oyun alanı elde edilir. Hibrit çim kalkma ya da zemin kayması yapmadığı için konforlu bir şekilde oyun oynama şansı sunar. Yıpranmaya karşı dayanıklı olması nedeniyle tedavi ve bakım masraflarını en aza indirger.

HİBRİT ÇİMİN AVANTAJLARI

Hibrit çim, doğal çim zeminde oynama kalitesini sağlar. Yağışlı hava şartlarında bile doğal çime göre daha az kaygan bir zemin sağlar. Doğal çimde olduğu gibi kalkma ya da zemin kayması yaşanmaz. Standart şok emme direnci, sürtünme, dönme direnci, kayma dayanımı, drenaj özellikleri ve ayak altı stabilitesi özellikleri sunarak oyun kalitesini maksimum seviyeye çıkarır. Çamur ve çim kopmaları yaşanmaz.

KOLAYLIKLA DEĞİŞTİRİLEBİLİR

Hibrit çim, ihtiyaçlara göre kolaylıkla değiştirilebilmektedir. Herhangi bir alan zarar görmüşse ve değiştirilmesi gerekiyorsa hasarlı alan kolaylıkla tamir edilebilir ve kısa sürede tamamlanabilir.

HEM OYNAMA ŞANSI HEM ANTRENMAN

Doğal çime göre daha uzun ömürlü ve dayanıklı olan hibrit çim saha, aynı yüzeyde hem oynama şansı hem de antrenman yapabilme imkânı sağlar. Bu nedenle, antrenman sahasına gerek kalmadan aynı sahada hem oyun oynanabilir hem de antrenman yapılabilir.

Haber Dairesi (Konya Haber) 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.