Konya uğurlu geldi, özel sporcular finale yükseldi

İtalya’da düzenlenen Avrupa Şampiyonası’na Konya’da hazırlanan Down Sendromlu Futsal Milli Takımı, yarı final maçında ev sahibi İtalya’yı 8-1 yenerek finale yükseldi. Özel sporcular bugün finalde Portekiz ile karşılaşacak.

Konya uğurlu geldi, özel sporcular finale yükseldi

Down Sendromlu Futsal Milli Takımı, Avrupa Şampiyonası'nda finale yükseldi. Milli takım, Padova kentindeki Palestra Comunale di Salboro'da İtalya ile yarı finalde karşı karşıya geldi.

Maçın ilk yarısını 3-0 önde tamamlayan Futsal Milli Takımı, ikinci yarıda farkı açarak 5 gol buldu ve karşılaşmayı 8-1 kazandı.

Milli takım, bugün final maçında Portekiz ile TSİ 18.00'de aynı salonda karşı karşıya gelecek.

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Başkanı Birol Aydın ve Türkiye Futbol Federasyonu Engelliler Koordinasyon Kurulu Başkanı Ömer Gürsoy da mili takımın yarı final maçını izledi.

konya-ugurlu-geldi-ozel-sporcular-finale-yukseldi.jpg

"TÜRK MİLLİ TAKIMLARI AVRUPA'DA SES GETİRİYOR"

Maçın ardından açıklama yapan Başkan Aydın, "Türkiye'den gelen özel sporcular Avrupa’nın göbeğinde İtalya gibi bir takımı farklı yeniyor. Avrupa’da İtalya, Portekiz, İrlanda gibi ülkeler Türkiye’yi ayakta alkışlıyor.

Son yıllarda Gençlik ve Spor Bakanlığı’mızın ve devletimizin verdiği desteklerle ülkemizde engelliler altın çağını yaşıyor. Bugün sahada o engelli çocukların neler başarabildiğini Türkiye’den gelip ta İtalya’da göstermiş olduk." değerlendirmesinde bulundu.

"Her engellinin yapabileceği bir spor vardır" diyen Aydın, şunları söyledi:

"Gördüğünüz gibi Türk milli takımları her alanda, atletizmde, masa tenisinde, judoda, yüzmede şu anda Avrupa’da ses getiriyor. Futbol tabii ayrı bir şey, futbol TFF'nin destekleriyle yürüyor. Takım yaklaşık bir yıldır Avrupa Şampiyonası’na hazırlanıyor, Konya’da, İstanbul’da, Kayseri’de kamplar yaptı. Bizim desturumuz şu; her engellinin yapabileceği bir spor dalı mutlaka var. Buradan İtalya’dan Şırnak’taki anneye şu mesajı veriyoruz, 'haydi sen de çocuğunu spora gönder, onun da yapabileceği bir spor var' diye o mesajı veriyoruz."

konya-ugurlu-geldi-ozel-sporcular-finale-yukseldi-002.jpg

"SAHADA HER ŞEYİMİZLE OYNADIK"

Down Sendromlu Futsal Milli Takımı Teknik Direktörü İbrahim Acar da "Çok çalıştık, buraya favori takım olarak geldik. Turnuva başlangıcında biraz sıkıntılı olmuştu ama bugün sahada her şeyimizle oynadık, takımımıza, arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Bizim için çok önemli bir galibiyet ülkemize armağan olsun." diye konuştu.

Down Sendromlu Futsal Milli Takımı Avrupa Şampiyonası'nın son hazırlık kampını Konya'da gerçekleştirmişti.

konya-ugurlu-geldi-ozel-sporcular-finale-yukseldi-001.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.