Konya’da Uluslar Kupası heyecanı! Ramazan Yılmaz madalya hedefliyor

Dünyanın en hızlı bisikletçileri Konya’ya geliyor. Türkiye’de ilk kez düzenlenecek UCI Pist Bisikleti Uluslar Kupası için geri sayım başladı. Konyalı milli bisikletçi Ramazan Yılmaz da yarışlarda kürsüye çıkmayı hedefliyor.

Konya’da Uluslar Kupası heyecanı! Ramazan Yılmaz madalya hedefliyor

Bisiklette dünya kupasından sonraki en prestijli organizasyon olan pist yarışlar 14-16 Mart’ta Konya’da düzenlenecek.

Dünyanın en hızlı bisikletçileri Konya Velodromunda pedal çevirecek. Milli takımda yer olan Konya Büyükşehir Belediyespor’dan Ramazan Yılmaz’da bu önemli organizasyonda mücadele edecek.

3 FARKLI KATEGORİDE YARIŞACAK

12 yaşındayken bisiklet branşı ile tanışan Ramazan Yılmaz, 8 yılda birçok başarı elde ederek UCI 2025 uluslararası takımlar listesine girmeye hak kazandı.

konyada-uluslar-kupasi-heyecani-ramazan-yilmaz-madalya-hedefliyor-002.jpg

Konya Olimpik Veledromu’nda milli takım ile 2 haftadır kampta olan 20 yaşındaki bisikletçi, yarışlarda 3 kategoride mücadele edecek.

En büyük hedefinin kürsüye çıkarak madalyalar kazanmak olduğunu ifade eden Yılmaz, heyecanlı olduğunu ifade etti.

konyada-uluslar-kupasi-heyecani-ramazan-yilmaz-madalya-hedefliyor-001.jpg

"YARIŞLARDA EN İYİ SONUÇLARI ALIP, KÜRSÜ HEDEFLİYORUZ"

Yaklaşık 2 haftadır Konya'da kampta olduklarını anlatan milli bisikletçi Ramazan Yılmaz, "Yarışlar için hızlı ve güzel şekilde çalışıyoruz. Yarışa son 3 gün kaldı. 3 gün sonra ilk büyük yarışımız var. O yarışta elimizden gelen her şeyi yapacağız. Ben 3 kategoride yarışacağım. Milli takım olarak da 5 sporcu ile start alacağız. 4 arkadaşımız farklı kategoride, ben ise farklı kategoride start alacağım. Tabii ki çok zor bir yarış, dünya şampiyonası kadar zor diyebilirim. Yarışlarda en iyi sonuçları alıp, kürsü hedefliyoruz" dedi.

konyada-uluslar-kupasi-heyecani-ramazan-yilmaz-madalya-hedefliyor.jpg

Dünyanın en büyük organizasyonlardan bir tanesinde yarışacaklarını vurgulayan milli sporcu, "Konyalı sporcular olarak bizler burada mücadele edeceğiz. Mücadelede yarışacak 4 Konyalı sporcuyuz. Bizi hemşehrilerimiz desteklemeye gelirse çok mutlu oluruz" şeklinde konuştu.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.