Konya'da verdikleri sözü tuttular, Milli özel judoculardan tarihi başarı

İtalya’da devam eden Avrupa Şampiyonası’na Konya’da hazırlanan down sendromlu özel milli judocular, 5 altın madalya kazanarak tarihi bir başarı elde etti.

Konya'da verdikleri sözü tuttular, Milli özel judoculardan tarihi başarı

Türkiye'yi İtalya'daki Avrupa Şampiyonası'nda temsil eden 5 özel milli judocu, altın madalya kazanmanın sevincini yaşıyor.

Şampiyonada 40 kiloda Şevval Devrim, +78 kiloda Zeynep Bilginer, T23 mozaik kategorisinde 73 kiloda Talha Ahmet Erdem, 73 kiloda Ahmet Ünal ve 66 kiloda Musa Alan Avrupa şampiyonu oldu.

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Başkanı Birol Aydın, "Judo branşında ikinci defa katıldığımız Avrupa Şampiyonası'nda 5 altın madalya alarak, İstiklal Marşı'mızı Avrupa'ya 5 kez dinlettik. Öncelikle sporcuları yetiştiren antrenörlerine, anne ve babalarına, bu gururu bize yaşatan kardeşlerime çok teşekkür ediyorum.

Önceki yıllarda evlere kapatılan, spora ve eğitime gönderilmeyen bu çocuklar, son 20 yılda devletimizin kucaklamasıyla özellikle Sayın Cumhurbaşkanımızın vermiş olduğu maddi ve manevi destek sayesinde neler yapabildiklerini göstermiş oldular." dedi.

milli-ozel-judoculardan-tarihi-basari.jpg

"BİR GÜN ÖNCE MASADA BUNUN HAYALİNİ KURDUK"

Judo Milli Takım Antrenörü Hamza Selen de "Ülkemizi en iyi şekilde temsil ettiğimiz için mutluyuz, gururluyuz. Biz bunun hayalini müsabakaya çıkmadan bir gün önce akşam yemeğinde video çekip, 'Bu masada yarın 5 altın madalya ile oturacağız' diye ailelerimize göndermiştik. Bütün maçlardan galip geldik, firesiz altın madalya kazandık." şeklinde konuştu.

KADINLARDA İLK ALTIN MADALYA

Altın madalya kazanan Zeynep Bilginer'in Kahramanmaraşlı depremzede bir sporcu olduğuna dikkati çeken Selen, "Türkiye adına kadınlarda ilk defa ülkemizi temsil ediyoruz. Bu şampiyonada Zeynep'in altın madalya alması ayrıca bizi gururlandırdı. Bu altın madalyayı depremde hayatını kaybedenlere armağan ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Avrupa Şampiyonası’na Konya’da hazırlanan milli sporcularda altın madalya aldıkları için yaşadıkları mutluluğu dile getirdiler.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.