Konya’daki maçta lisans krizi

Bölgesel Amatör Lig’de geçtiğimiz hafta oynanan Konya derbisinde lisans krizi yaşandı. Akşehirspor futbolcu lisanslarını maç saatine yetiştiremedi, maç 1 saat geç başladı. Rakibine 2-1 mağlup olan Ömeranlıspor hükmen galibiyet için TFF’ye başvurdu.

Konya’daki maçta lisans krizi

BAL’da yeni futbol sezonu geçtiğimiz hafta başladı. 7. Grupta mücadele eden Konya ekipleri Akşehirspor ile Ömeranlıspor sezonun ilk maçında karşı karşıya geldi.

LİSANS KRİZİ

Konya derbisini Akşehirspor 2-1 kazandı. Maçtan önce lisans krizi yaşandı. Akşehirspor Kulübü yöneticileri futbolcu lisanslarını maç saatine yetiştiremedi. Saat 14.00’de başlaması gereken karşılaşmanın düdüğü de 14.58’de çaldı.

konyadaki-macta-lisans-krizi-001.jpg

ÖMERANLISPOR TFF’YE BAŞVURDU

Ömeranlıspor karşılaşma sonrası Akşehirspor’un 3-0 hükmen yenik sayılması için Türkiye Futbol Federasyonu Amatör İşler Müdürlüğü’ne başvuru yaptı.

Kulüp avukatı Furkan Alp tarafından yapılan başvuruda, “Bölgesel Amatör Lig Müsabakaları Statüsünün Müsabaka Organizasyonu ve Sorumluluk başlıklı 8. Maddesine aykırı davranışlar nedeniyle 15 Ekim Pazar günü oynanan Akşehirspor – Ömeranlıspor maçının takımımız lehine 3-0 hükmen galibiyet ile sonuçlanmasına karar verilmesi arz ve talep olunur” denildi.

Dilekçede ayrıca müsabakanın 14.58’de başladığının TFF’nin resmi internet sitesinde kayıtlara girdiği belirtildi.

konyadaki-macta-lisans-krizi-003.jpg

KULU TEMSİLCİSİ HÜKMEN GALİBİYET İSTİYOR

Haber Dairesi muhabirinin Konya ASKF’den edindiği bilgiye göre, futbolcu lisans işlemlerinin tamamen ilgili kulüp yöneticilerinin sorumluluğunda olduğu, maçın hakemi İbrahim Güner’in maç saatinde federasyon yetkilileri ile yaptığı görüşmede oyuncu lisanslarını internet üzerinden kontrol ederek maçı başlattığı öğrenildi.

Akşehirspor Kulübü’nden futbolcu lisanslarının neden maç saatine yetiştirilemediğine ilişkin bir açıklama gelmedi. Akşehir Pervasız Gazetesi’nde yer alan haberde; ev sahibi Akşehirspor’un futbolcu lisanslarını Konya ASKF’den almayı unuttuğu ileri sürülmüştü. Maçla ilgili federasyonun nasıl bir karar alacağı merak ediliyor.

konyadaki-macta-lisans-krizi-002.jpg

konyadaki-macta-lisans-krizi.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.