Konya’daki Türkiye’nin ilk olimpik veledromu halka açılıyor

Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu yeni projeyi açıkladı. Konya’daki Türkiye’nin olimpik veledromu bisiklet sporunun tabana yayılması için halka açılacak.

Konya’daki Türkiye’nin ilk olimpik veledromu halka açılıyor

Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, 21-28 Nisan'da 59'uncusu düzenlenecek Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu öncesinde açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun turizme katkısına dikkati çeken Müftüoğlu, geçen yıl yapılan organizasyonun 190 ülkede 700 milyon haneye ulaştığını söyledi.

KONYA OLİMPİK VELEDROMU İÇİN YENİ PROJE

Bisiklet sporunun tabana yayılması için yeni bir proje hazırladıklarını anlatan Emin Müftüoğlu, “ Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın destekleriyle veledrom ortaya çıktı ve madalyalar gelmeye başladı. Yeni bir proje yapıyoruz. Artık gran fondo yarışları ülkede nasıl farklı bir boyuta geldiyse, veledromu da halkın binebileceği, insanların gruplar halinde Konya'da hem yarışabileceği hem de spor için bisiklet kullanabileceği bir yer haline getirmek istiyoruz. Bisikletin tabana yayılması için bir proje yapmak istiyoruz.” dedi.

konyadaki-turkiyenin-ilk-olimpik-veledromu-halka-aciliyor.jpg

Konya'daki veledromda geride kalan aylarda 15-16 yaş aralığındaki sporculara kamp yaptırdıklarını hatırlatan Müftüoğlu, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Bu kampın sonunda 25-30 kişilik bir milli takım kafilesi oluşturduk. Buradan 2028 ve 2032'de madalyaya gitmek istiyoruz. Türk bisikleti artık olimpiyata gitmeyi değil, olimpiyatta madalya hedeflesin istiyoruz. Geçen yıl veledromda bir gümüş ve bir bronz madalya aldık. Bunu kısa sürede yaptıysak olimpiyat madalyasını neden almayalım. Türk bisikletinin geleceği veledromda. Olimpiyatlarda bisiklette çok fazla madalya var, bunlara talibiz. En çok kota veren branşlardan birisi bisiklet. Biz büyük bir ülkeyiz. Cumhurbaşkanımızın koyduğu 100. yıl vizyonuyla hareket edip yeni bir bisiklet dünyası inşa etmeye çalışıyoruz. Bunu da başaracağız. 4 tane Türk profesyonel takımı var. 2010 yılına kadar takım yoktu. Konya Büyükşehir Belediyespor, Sakarya Büyükşehir Belediyespor, Beykoz Belediyespor ve Spor Toto olarak 4 takımla bu turda yarışacağız."

konyadaki-turkiyenin-ilk-olimpik-veledromu-halka-aciliyor-001.jpg

"TÜRK BİSİKLETİ ARTIK OLİMPİYATTA MADALYA HEDEFLESİN İSTİYORUZ"

Türkiye'de bisiklet kullanımının günden güne arttığını, halkın ulaşım için değil, spor için bisiklet kullandığını aktaran Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, "Hobiler oluştu, gruplar oluştu. Belediyelerimiz, bakanlıklarımız çok destek veriyor. Eskiden bisiklet yolu yoktu. Şimdi ülkede bisiklet dostu oteller oluşmaya başladı. Turizm Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy'a da teşekkür etmek istiyoruz. Bisiklet turizmi, sporun tabana yayılması, sporcu yetiştirilmesi hedeflerimizi büyütüyoruz. Gençlik ve Spor Bakanımız Osman Aşkın Bak, bizim liderimiz durumunda. 2008 yılındaki televizyon yayınlarıyla birlikte ülkede bisiklet anlamında her şey değişti. Bu tarihten sonra satılan bisiklet sayısındaki fark da kendisini gösteriyor. Başarıyoruz ve başarmaya da devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.