Konya’dan 3 milli sporcu Dubai’de dünya kupasına katılacak

Meram Belediyesi Spor Kulübü’nden 3 milli para halterci yarın Dubai’de başlayacak dünya kupasında mücadele edecek. Sporcular, Paris 2024 Olimpiyatları içinde kota almaya çalışacak.

Konya’dan 3 milli sporcu Dubai’de dünya kupasına katılacak

Para Halter Dünya Kupası, Dubai'de başlıyor. 6 sporcunun yer aldığı milli takım kafilesinde kadın haltercilerin üçü de Meram Belediyespor’dan.

KADIN HALTERCİLERİN ÜÇÜ DE KONYA’DAN

Dünya ve Avrupa şampiyonlarında birçok dereceleri olan Meram Belediyesi Spor Kulübü'nden Nazmiye Muratlı, Sibel Çam ve Besra Duman bu kez Dubai’de podyuma çıkacak.

Organizasyon Birleşik Arap Emirlikleri'nin Dubai şehrinde 29 Şubat-6 Mart tarihleri arasında yapılacak. Paris 2024 Olimpiyatları'na kota puanı da veren organizasyona katılacak milli takım kafilesi, bu ülkeye ulaştı.

konyadan-3-milli-sporcu-dubaide-dunya-kupasina-katilacak.jpg

PARA HALTER DÜNYA KUPASI

Dubai'de antrenörler Ergun Batmaz, Mehmet Semih Ceylan ve Nurcihan Gönül'ün yönetiminde son çalışmalarını yapan Nazmiye Muratlı (45 kilo), Sibel Çam (73 kilo), Besra Duman (55 kilo), Abdullah Kayapınar (49 kilo), Uğur Yumuk (72 kilo) ve Faruk Öztürk (+107 kilo) madalya mücadelesi verecek.

konyadan-3-milli-sporcu-dubaide-dunya-kupasina-katilacak-001.jpg

BAŞKAN KAVUŞ’TAN SPORCULARA DESTEK

Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, dünya kupasında mücadele edecek Meram Belediyesporlu para haltercilere başarı dileğinde bulundu.

Haber Dairesi’ni ziyaretinde konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Kavuş, Meram Belediyespor’un sadece Konya ve Türkiye’de değil uluslararası başarılarla adından söz ettiren bir kulüp haline geldiğini söyledi.

konyadan-3-milli-sporcu-dubaide-dunya-kupasina-katilacak.jpeg

Gençlerin sporla iç içe olmaları, kötü alışkanlıklardan uzak durmaları ve daha sağlıklı bireyler olarak yetişmelerine büyük önem ve destek verdiklerini belirten Kavuş, “Bu çerçevede 29 Şubat-06 Mart tarihleri arasında Birleşik Arap Emirlikleri’nin Dubai kentinde gerçekleştirilecek Para Halter Dünya Kupası’na üç sporcumuz katılıyor. Sibel Çam, Besra Duman ve Nazmiye Muslu ay yıldızlı forma için mücadele verecek. Bu süre zarfında gözümüz kulağımız bu şampiyonada olacak. Dubai’den madalyalarla dönüp milli gururumuz olacaklarına yürekten inanıyorum. Kendilerine şimdiden başarılar diliyorum” dedi.

konyadan-3-milli-sporcu-dubaide-dunya-kupasina-katilacak-002.jpg

"ÇOK ÖNEMLİ BİR MÜSABAKA"

Türkiye Halter Federasyonu Başkanı Talat Ünlü de "Çok önemli bir müsabaka için buradayız. Sporcularımızın hazırlıkları tamam ve yarışma saatini bekliyoruz. Paris Olimpiyatları kota müsabakası olduğu için önemli bir yarışma. Federasyon olarak sporcularımızın her zaman yanındayız. Tüm sporcularımıza başarılar diliyorum." ifadelerini kullandı.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.