Konyalı genç halterci Sami, ilk Avrupa deneyiminde kırmadık rekor bırakmadı

Konya’da yaşayan 15 yaşındaki Sami Baki Kıymet, Polonya’daki Halter Şampiyonası’nda 5 rekor kırdı, Avrupa Şampiyonluğuyla gururumuz oldu. Kıymet, “Bayrağımızı en yukarılarda dalgalandırmak için daha çok çalışacağım.” dedi.

Konyalı genç halterci Sami, ilk Avrupa deneyiminde kırmadık rekor bırakmadı

Polonya’nın Ciechanow kentinde düzenlenen Yıldızlar ve U15 Avrupa Halter Şampiyonası’nda, erkekler U15 96 kiloda yarışan Sami Baki Kıymet, 5 rekor kırarak Avrupa şampiyonu oldu.

“AİLEMİN GELENEĞİNİ SÜRDÜRMEK İSTİYORUM”

Ailesinin de birçok kişinin halterle uğraştığını kendisinin de onlardan görerek bu spora başladığını anlatan 10. sınıf öğrencisi Sami Baki Kıymet, Sabah'a konuştu ve şunları söyledi:

"Büyükbabam milli antrenör. Benim buralara kadar gelmemdeki en büyük destekçilerimden bir tanesi. Halteri onun sayesinde tanıdım, gördüm, öğrendim. Dedemin sayesinde bu sporu tanıyıp, buralara kadar geldim. Dayılarım da milli halterci. Avrupa üçüncülüğü var. Beni sürekli salonlara getiriyorlardı. Onların videolarını izliyordum. Onları gururlanarak izlerken, 'Acaba ben de bir gün yapabilir miyim?' diyordum. Onlara özenerek büyüdüm. 4 senedir profesyonelce uğraşıyorum. Çok sevdim bu sporu. Bırakmak da istemiyorum. Ailemin geleneğini sürdürmek istiyorum."

konyali-genc-halterci-sami-ilk-avrupa-deneyiminde-kirmadik-rekor-birakmadi-003.jpg

İLK AVRUPA DENEYİMİNDE KIRMADIĞI REKOR KALMADI

Yarış için ilk kez Avrupa'ya gittiğini belirten Sami Baki Kıymet, "Bursa’da Türkiye Şampiyonası olmuştum. Orada da 3 kez rekorlar kırdım. Ardından milli takıma davet edildim. 2 aydır milli takımdayım. Kamptan sonra Polonya'ya geldik. Çok heyecanlıydım. İlk yurtdışı yarışmamdı. O kadar ülkenin içerisinde buraya ülkemi temsil etmek için gelmiştim. Çok şükür güzel başarılar elde ettik. Hep birlikte başardık. Polonya'ya giderken hedefim hep yükseklerdi. Ama yine bu başarıları elde edebileceğimi bilemezdim. Kendime başarmak için söz vermiştim. Bunu başardım. Ailem de bana çok destek oldu." dedi.

konyali-genc-halterci-sami-ilk-avrupa-deneyiminde-kirmadik-rekor-birakmadi.jpg

“KİLOLARIN BAŞINA GEÇERKEN BAYRAĞIMIZI DÜŞÜNÜYORUM”

Hedefinin artık daha yüksekler olduğunu ifade eden Sami Baki Kıymet, "Bundan sonra hedefimde seneye yapılacak olan yıldızlar dünya şampiyonası var. Konya'ya dönünce hemen çalışmalara başlayacağım. Artık hedeflerim çok yüksek. Ben o kiloların başına geçerken ailemi, ülkemi, milletimi düşünüyor ve öyle kaldırıyorum. Her şeyden önce bayrağımızı düşünüyorum. Her hedefimde bayrağım var. Bayrağımızı en yüksek yerlerde dalgalandırmak için o ağırlıkları kaldırıyorum." şeklinde konuştu.

konyali-genc-halterci-sami-ilk-avrupa-deneyiminde-kirmadik-rekor-birakmadi-001.jpg

“İŞİNİ SEVEREK YAPINCA HER ŞEY BAŞARILIYOR”

Kariyeri boyunca U-15 yıldızlarda Türkiye şampiyonluğu, U-23'te Türkiye şampiyonluğu, gençlerde Türkiye şampiyonluğu, 3 tane Türkiye rekoru ve son olarak da 5 Avrupa rekoru gibi başarıları bulunan Sami Baki Kıymet, “İşinizi sevince, isteyerek yaptığınızda her şey başarılıyor.” diye konuştu.

konyali-genc-halterci-sami-ilk-avrupa-deneyiminde-kirmadik-rekor-birakmadi-002.jpg

Haber Dairesi

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.