Konyalı kadın halterciler Dünya Şampiyonası’na katılacak

Milli halterciler Suudi Arabistan'da podyuma çıkacak. 1 Eylül’de Riyad’da başlayacak şampiyonaya katılacak milli takımda Konya’dan 2 kadın sporcu da yer alıyor.

Konyalı kadın halterciler Dünya Şampiyonası’na katılacak

Geçtiğimiz ay biri Moldova’da diğeri ise Romanya’da Avrupa Şampiyonu oldu. Konyalı kadın milli halterciler Tuana Süren ve Cansu Bektaş bu kez Dünya Halter Şampiyonası’nda ülkemizi temsil edecek.

Suudi Arabistan'da düzenlenecek Dünya Halter Şampiyonası'nda Türkiye'den 7'si kadın 12 sporcu, madalya mücadelesi verecek.

Başkent Riyad'da 1-16 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek şampiyonada podyuma çıkacak milli halterciler, hazırlıklarını tamamladı.

TUANA VE CANSU DÜNYA ŞAMPİYONASI’NDA PODYUMA ÇIKACAK

konyali-milli-halterciler-dunya-sampiyonasina-katilacak.jpg

Organizasyonda kadın milli haltercilerden 45 kiloda Cansu Bektaş, 49 kiloda Duygu Alıcı, 64 kiloda Aysel Özkan, 71 kiloda Nuray Güngör, 76 kiloda Dilara Narin, 81 kiloda Sara Yenigün, +87 kiloda ise Tuana Süren, madalya için ağırlıkları kaldıracak.

konyali-kadin-halterciler-dunya-sampiyonasina-katilacak-001.jpg

Tuana Süren, ortaokulda yakan top oynarken öğretmeninin tavsiyesiyle haltere başlamıştı. 3 yıl içinde büyük bir aşama kaydeden Konyalı kadın halterci, Temmuz ayında Moldova'da düzenlenen U15 ve Yıldızlar Avrupa Halter Şampiyonası’nda, 3 altın madalya kazanmış, Milli sporcu her kaldırışında Avrupa rekoru kırmıştı.

konyali-kadin-halterciler-dunya-sampiyonasina-katilacak.jpg

MİLLİ HALTERCİLER HAZIRLIKLARINI TAMAMLADI

Riyad'da erkek milli haltercilerden ise 61 kiloda Mustafa Eliş, 67 kiloda Kaan Kahriman, 67 kiloda Ferdi Hardal, 73 kiloda Muhammed Furkan Özbek ve yine 73 kiloda Yusuf Fehmi Genç, madalya için ter dökecek.

konyali-milli-halterciler-dunya-sampiyonasina-katilacak-001.jpg

“MADALYA BEKLENTİMİZ YÜKSEK”

Türkiye Halter Federasyonu Başkanı Talat Ünlü, organizasyonda madalya beklentilerinin yüksek olduğunu belirterek, "Bu yıl sporcularımız katıldıkları uluslararası organizasyonlarda başarılı oldu. Dünya Şampiyonası bizim için çok önemli, sporcularımızdan madalya beklentimiz var. Riyad'da ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın." dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.