Konyalı kadın haltercinin başarı hikayesi

Tuana Süren ortaokulda yakan top oynarken öğretmeninin tavsiyesiyle haltere başladı. 3 yıl içinde büyük bir aşama kaydeden Süren, 1 kez dünya, 1 kez de Avrupa şampiyonu oldu.

Konyalı kadın haltercinin başarı hikayesi

Konya Spor Lisesi son sınıf öğrencisi Tuana Süren'in ortaokulda yakan top oynarken attığı sert toplarla arkadaşlarını yere devirmesi, öğretmeninin dikkatini çekti.

Öğretmeninin yönlendirmesi ile Tuana, 3 yıl önce halterle tanıştı. 4 ay sonra milli takıma seçilen, 6 ay sonra da ilk madalyasını kazanan Tuana, 3 yıl içinde 1 kez dünya şampiyonluğu, 1 kez Avrupa şampiyonluğu, 1 kez de dünya üçüncülüğü elde etti.

konyali-kadin-haltercinin-basari-hikayesi.jpeg

9 Temmuz’da Moldova'nın başkenti Kişinev'de düzenlenen Avrupa Halter Şampiyonası'nda yıldız bayanlar 81 kiloda podyuma çıkan Tuana, 3 altın madalya kazanmıştı. Milli sporcu koparma, silkme ve toplamda yeni Avrupa rekorlarının da sahibi olmuştu.  

HEDEFİM OLİMPİYATLAR

Halterdeki hedeflerini hedeflerini Sabah Gazetesine anlatan Tuana Süren şunları söyledi:

"Güçlü bir kızdım. Ortaokulda yakan top oynarken topu karşımdakinin kolunu ve bacağını bile kırabilecek sertlikte atardım. Hocam da 'Halter mi güreş mi?' diye sordu. Ben 'Halter' dedim. Kadınlar için zor bir branş. Ailem bile ilk başta 'Birkaç ay gidip bırakırsın. O ağırlıkları nasıl kaldıracaksın' diyordu. Ama başardığımı gördüklerinde en büyük destekçim oldular. Hedefim olimpiyatlarda Türk bayrağını en üst seviyede dalgalandırmak."

konyali-kadin-haltercinin-basari-hikayesi-001.jpeg

konyali-kadin-haltercinin-basari-hikayesi-001.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.