Konyalı milli bisikletçi dünya şampiyonu olmak istiyor

Portekiz’de düzenlenen Gençler Avrupa Pist Şampiyonası’nda tarihi bir başarı elde eden Konyalı milli bisikletçi Ramazan Yılmaz, yeni hedeflerini açıkladı.

Konyalı milli bisikletçi dünya şampiyonu olmak istiyor

Konya Büyükşehir Belediyespor Kulübü'nün milli bisikletçisi Ramazan Yılmaz, Portekiz'de düzenlenen 23 Yaş Altı ve Gençler Avrupa Pist Şampiyonası'nda birer gümüş ve bronz madalya kazandı.

2011 yılında şampiyon olan Ahmet Örken'den sonra Avrupa'da kürsüye çıkan ilk Türk sporcu olan Ramazan Yılmaz, Konya’ya döndü.

konyali-milli-bisikletci-dunya-sampiyonu-olmak-istiyor.jpg

Portekiz'e madalya hedefiyle gittiğini dile getiren 18 yaşındaki milli bisikletçi, "Uzun bir aradan sonra ülkemize başarıyı getirdik. Ülkemiz, Avrupa şampiyonalarında bisiklet sporunda şu ana kadar 3 madalya aldı. Madalyaların ikisini ben kazandırdım, mutluyum. Ülkeme madalyalar kazandırmanın haklı gururunu yaşıyorum." diye konuştu.

YENİ HEDEFLERİNİ PAYLAŞTI

Ramazan Yılmaz, bundan sonraki hedefleriyle ilgili, "Ağustos ayında Dünya Şampiyonası'na gideceğim. Orada altın madalya hedefliyoruz. Şu an öncelikli hedefim pist bisikleti. Dünya şampiyonuna verilen mayoyu giymek istiyorum. Yurt dışında bir takıma gidip, büyük turlarda start alarak tarihe ismimi yazdırmayı hedefliyorum. Olimpiyat hedefim de var. 2028 Los Angeles Olimpiyatları'na katılmayı amaçlıyoruz. Olimpiyat madalyasını ülkemize Allah'ın izniyle kazandırmak istiyoruz." ifadelerini kullandı.

konyali-milli-bisikletci-dunya-sampiyonu-olmak-istiyor-003.jpg

Türkiye'deki bisiklet kulübü sayısının artması gerektiğine dikkati çeken Ramazan, Konya'da yapılan veledromun bu branşın gelişimine önemli katkı sağlayacağını vurguladı.

Sporcunun kulüp antrenörü İsmail Uğurlu ise Ramazan'ın stres altında inisiyatif kullanabilme özelliğine sahip olduğunu belirterek, "Emin Müftüoğlu başkanımızın desteğiyle Avrupa'da yarışmaya katıldı. Güvenen bir federasyon başkanı, uyumlu çalışan bir ekiple elde edilen başarıyı bütün ülke olarak kutluyoruz." değerlendirmesinde bulundu. 

konyali-milli-bisikletci-dunya-sampiyonu-olmak-istiyor-004.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.