Konyalı milli bisikletçi Nusret Ergül vefat etti

Konya bisiklet sporunun öncülerinden eski milli takım antrenörü ve milli bisikletçi Nusret Ergül vefat etti. Merhumun cenazesi bugün öğle namazına müteakip Musalla mezarlığında toprağa verildi. Nusret Ergül kimdir?

Konyalı milli bisikletçi Nusret Ergül vefat etti

Konya’da bisiklet sporunun öncülerindendi. ‘Altın Pedal’ lakabıyla bilinen eski milli takım antrenörü ve milli bisikletçi Nusret Ergül, 82 yaşında hayata gözlerini yumdu.

1960 yılında başladığı bisiklet sporuna 9 yıl sporcu, 32 yılda antrenör olarak aktif bir şekilde hizmet veren, sayısız başarılara imza atıp Konya ve ülke sporuna çok sayıda sporcu yetiştiren Nusret Ergül'ün vefatı camiayı derinden üzdü.

Merhumun cenazesi bugün öğle namazına müteakip Musalla Mezarlığında toprağa verildi.

konyali-milli-bisikletci-nusret-ergul-vefat-etti.jpg

TÜRKİYE BİSİKLET FEDERASYONU'NDAN TAZİYE MESAJI

Türkiye Bisiklet Federasyonu, hayatını kaybeden eski sporcu ve milli takım antrenörlerinden Nusret Ergül için başsağlığı mesajı yayımladı.

Federasyonun sosyal medya hesabından yayımlanan mesajda, "Federasyonumuzun eski milli sporcusu ve milli takım antrenörlerinden Nusret Ergül'ün vefatını derin bir üzüntüyle öğrendik. Merhuma Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine baş sağlığı diliyoruz." ifadeleri kullanıldı.

konyali-milli-bisikletci-nusret-ergul-vefat-etti.png

NUSRET ERGÜL KİMDİR?

Bisiklet sporunun gelmiş geçmiş en iyi sporcularından biri olan Nusret Ergül, 1941 Konya doğumlu. Altınçeşme İlköğretim Okulu'ndan mezun olduktan sonra Karma Orta Okulu'na devam etti.

konyali-milli-bisikletci-nusret-ergul-vefat-etti-001.png

FUTBOLCUYDU BİSİKLETÇİ OLDU

Bir yıl sonra Ankara Ulus'taki Sanat Enstitüsü'ne kayıt oldu. Birinci sınıfta iken Konya Sanat Okulu'na nakil yaptırdı ve bir süre Tesfiye Bölümü'ne devam etti. Bisiklet sporuna başlamadan önce Zaferspor ve İdmanyurdu takımlarında yaklaşık 3 yıl futbol oynadı.

konyali-milli-bisikletci-nusret-ergul-vefat-etti-002.png

EMANET ALDIĞI BİSİKLETLE İLK YARIŞINDA İKİNCİ OLDU

Bisiklet sporuna 1960'ta Konya Şekerspor'da başladı. Ertesi yıl milli takımdaki yerini aldı. İlk antrenörleri Nezir Sonakın, Saim Kıyıcı, Mustafa Mest ve İtalyan antrenör Cinno Bartoluci idi. 8 kez Türkiye Bisiklet Turu'na, 4 kez dünya şampiyonasına katılan Ergül, 155 defa milli formayı giydi.

konyali-milli-bisikletci-nusret-ergul-vefat-etti-003.png

TÜRKİYE’NİN KADROLU İLK BİSİKLET ANTRENÖRÜ OLDU

1966'da askerlik görevi dönüşü tekrar Şekerspor'da faal sporculuğa devam etti. 1970'te Konya Beden Terbiyesi Bölge Müdürlüğü'ne kadrolu antrenör olarak atandı. Bisiklet Federasyonu teknik kurullarında görev yaptı. 1993'e kadar antrenörlüğe devam etti ve aynı kurumdan emekli oldu. Evli ve 4 çocuk babası.

konyali-milli-bisikletci-nusret-ergul-vefat-etti-004.png

Kaynak:Haber Kaynağı

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum