Konyalı milli sporcular Paris Olimpiyatları’na katılacak

Para Tekvando Milli Takımının Konyalı sporcuları Mehmet Sami Saraç ve Gamze Gürdal Fransa'nın başkenti Paris'in 26 Temmuz-11 Ağustos tarihlerinde ev sahipliği yapacağı 2024 Olimpiyatları'nda mücadele edecek.

Konyalı milli sporcular Paris Olimpiyatları’na katılacak

Kota sürecinin tamamlandığı tekvandoda, kadınlarda Merve Dinçel Kavurat (49 kilo), Hatice Kübra İlgün (57 kilo) ve Nafia Kuş Aydın (+67 kilo), erkeklerde ise Hakan Reçber (68 kilo) ile Emre Kutalmış Ateşli (+80 kilo), 33. Yaz Olimpiyat Oyunları'na katılım hakkı elde etti.

Türkiye'yi en çok olimpiyatta temsil eden tekvondocu rekorunu, oyunlarda 3 kez yarışan Servet Tazegül, Nur Tatar ve Bahri Tanrıkulu paylaşıyor.

Paris 2024'te mücadele edecek Merve, Hatice Kübra ve Nafia da olimpiyat şampiyonu ilk Türk kadın tekvandocu ünvanını almaya çalışacak.

konyali-milli-sporcular-paris-olimpiyatlarina-katilacak.jpg

PARALİMPİK OYUNLARI'NDA 8 TEKVANDOCU YARIŞACAK

2024 Paris Paralimpik Oyunları'na K44 kategorisinde olmak üzere kadınlarda Nurcihan Ekinci (47 kilo), Meryem Betül Çavdar (52 kilo), Gamze Gürdal (57 kilo), Seçil Er (65 kilo), erkeklerde de Ali Can Özcan (58 kilo), Mahmut Bozteke (63 kilo), Fatih Çelik (70 kilo) ve Mehmet Sami Saraç (+80 kilo) katılma hakkı kazandı.

konyali-milli-sporcular-paris-olimpiyatlarina-katilacak-001.jpg

KONYALI 2 SPORCU PARİS’E GİDECEK

Konya Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübünden Mehmet Sami Saraç ilk kez, Ankara’da öğretmenlik yapan Gamze Gürdal ise ikinci defa paralimpik oyunlarında mücadele edecek.

Türkiye, ilk kez Tokyo 2020’de programa giren para tekvando dalında birer gümüş ve bronz madalya elde etti. Meryem Betül gümüş, Mahmut ise bronz madalyanın sahibi olmuştu.

konyali-milli-sporcular-paris-olimpiyatlarina-katilacak-002.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.