Konyaspor'da 100. yıl galası

Konyaspor Kulübü, 100. yılının galasını bugün gerçekleştirdi. Yeşil-beyazlıların etkinliklerine Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum da katıldı.

Konyaspor'un 100. yıl galası Konya Dedeman Otelinde gerçekleştirildi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ve Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay'ın katılımıyla gerçekleşen gecede eski kulüp başkanları, bir dönem Konyaspor’da forma giymiş futbolcular, Teknik Direktör İlhan Palut ve A Takım, şehrin idarecileri, yerel siyasetçiler, iş insanları, mesleki ve oda birlikleri ile kulübün delegeleri de yer aldı.

BAŞKAN ÖZGÖKÇEN'İN KONUŞMASI

Programda ilk sözü Konyaspor Başkanı Fatih Özgökçen aldı. Başkan Özgökçen konuşmasında şunları söyledi: 

"100.yıllık çınar Konyasporumuza yakışan birlik ve beraberliğin bu salonda gerçekleşmesi bizleri son derece mutlu ediyor. Tüm yönetim kurulu olarak bu tür birliktelikleri çok önemsiyoruz. Başarı için en önemli anahtarlardan birinin de birlik ve beraberlik içerisinde hareket etme olduğunu da her zaman dile getiriyoruz.

Rahmetli Süreyya Ege ve arkadaşlarının 1922’de yaktığı bu meşale, bugün 100 yaşına girdi. Bu yüzyılda camia olarak hüzünlü günler yaşandı, kederli anlar oldu. Sevinçler yaşandı kupalar kazanıldı. Bir yanımız, aramızda olmayanlardan dolayı hüzünlü. 11 ocak 2022 günü sabah saatlerinde aldığım bir telefonla tüm ülkemizi, spor camiasını yasa boğan futbolcumuz kardeşimiz Ahmet Çalık’ı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşadık. Yine teknik direktörümüz Tevfik Lav, bu topraklarda yetişen Muhammet Yürükuslu kardeşim, U19’un kalecisi Mustafa Berzan Tekbaş, taraftarlarımızdan Recep Kum, Alperen Öztaş ve nice yeşil-beyaz renklere gönül vermiş insanların genç yaşta aramızdan ayrılmaları bizleri üzdü. Hepsi Konyaspor tarihinde altın harflerle yerlerini alacaktır. Ben bu vesile ile hepsine tekrar Allah’tan rahmet diliyorum.

Bu galamız ile 100. Yıl etkinliklerimizin başlangıcını yapıyoruz. Birazdan heyecanla beklenilen 100. Yıl marşımızı hep birlikte dinleyeceğiz. İnşallah bugünden sonra çeşitli etkinliklerimiz olacak. Bu sezonun bitiminde de geniş kapsamlı 100. Yıl festivalimizi yapacağız. Bu festivalimiz yaklaşık 1 hafta sürecek ve konserler, etkinlikler ile taraftarlarımız dolu dolu 7 gün geçirecek.

Konyaspor kulübü inşallah sportif faaliyetlerinde de 100. Yılına yakışır bir şekilde de başarılar elde edecektir. Basketbol koçumuz engin hoca ve basketbolcu arkadaşlarımız burada inşallah kalan maçları da kayıpsız atlattığı şekilde süper lige çıkacağımızdan şüphemiz yoktur. 

Tabi ki futbol takımımız 31. hafta itibari ile tarihin en başarılı sezonunu yaşıyor. Herkesin gıbta ettiği, alkışladığı bir takım haline geldi. İnşallah kalan maçlarımızda da o mücadele azmimizi gösterdiğimiz takdirde hedefimize de ulaşıp Konya'da stadımızda şampiyonlar ligi müziğini tüm Konya'ya dinletmeyi arzu ediyoruz. 

Biliyorsunuz konyaspor 2015-2016 futbol sezonunda başarılı bir grafik çizmiş türkiye kupasını kazanmış ligi 3. Bitirmiş ve şehrimize haklı bir gurur yaşatmıştır. O dönemde başarılı işlere imza atan aramızda bulunan başta başkan ahmet şan ve yönetim kuruluna, o dönemdeki teknik heyete, futbolculara teşekkür ediyorum. Bizden sonra gelecek olan başkanlar, yöneticiler, teknik heyet ve futbolcularda inşallah çok daha başarılı işlerede imza atacaktır. Başarılı futbolcumuz nejc skubic, 7 sezondur yeşil beyaz formamızı terletiyor. 247 maçta 21573 dakika takımımız adına sahada kalarak 18 gol kaydetmiştir.

Konya tam anlamıyla bir spor şehri olma yolunda da hızla ilerlemektedir. Başta Sayın Bakanımız Murat Kurum olmak üzere şehir yöneticilerimizin destekleri ile Konyaspor'da çok daha iyi yerlere gelecek, Konya’nın yüz akı ve en büyük markası olmaya devam edecektir. Bugün bir çok ilde bulunmayan sportif tesisler, stadyumlar Konya’da yaşayan tüm spor severlere hizmet vermektedir. Tüm bu tesislerin yapımında emeği geçen herkese ayrıca teşekkür ediyorum. Bu vesile ile 100. Yıl galamızın şehrimize, kulübümüze hayırlar getirmesini temenni ediyorum. 100. Yıllık çınar Konyasporumuzun nice güzel yıllarında hep birlikte coşkuyla beraber olmayı diliyor hepinize saygılar sunuyorum."

BAŞKAN ALTAY'DAN MÜJDE

Daha sonra kürsüye Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay geldi. Başkan Altay'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle: 

"Bundan 100 yıl önce Süreyya Rıfat Ege öncülüğünde Konya Erkek Lisesinde temelleri atılan Konyaspor’umuz, o tarihten bugüne elde ettiği başarılarla şehrimizin gururu, ülkemizin en seçkin kulüplerinden biri olmuştur. Bizim için Konyaspor, bir futbol takımından çok daha fazlasıdır.

Konyaspor; bir olmanın, beraber olmanın, heyecanla çarpan her kalbin ortak paydasıdır. Konyaspor denince tüm yürekler bir çarpar bu şehirde. Caddelerimiz, sokaklarımız adeta bayram yerine döner her galibiyet sonrası. Her başarı bizi gurura boğar, her üzüntüyü de yine birlikte paylaşırız. Tarihindeki onlarca başarıya ilave olarak, daha önce Süper Kupa ve Türkiye Kupası’nı şehrimize armağan eden Konyaspor’umuz, hâlihazırda tarihinin en başarılı sezonlarından birini yaşıyor. Bu başarıda büyük emeği olan Sayın Fatih Özgökçen Beye, Yönetim kuruluna, futbolcularımıza ve tüm kulüp camiasına teşekkür ederim.

Ben, Bizim Takım’ın bu başarılarını çok daha iyi bir seviyede sürdüreceğine ve önümüzdeki sezonda Avrupa sahalarında da Konya’mızı en iyi şekilde temsil edeceğine yürekten inanıyorum. Tüm sporcularımızın ve teknik ekibimizin Allah yar ve yardımcısı olsun. Hiç şüphesiz Konyaspor’umuzun başarılarındaki en önemli unsur güçlü bir altyapıya, güçlü bir kadroya ve donanımlı tesislere sahip olmasıdır. Özellikle Konya Büyükşehir Stadyumu gibi ülkemizin en modern statlarından birini takımımıza kazandırmış olmamız, bu başarılara büyük katkı sağlamıştır.

Yeni stadımız aynı zamanda nezaketiyle, coşkusuyla ve takımına olan desteğiyle Türkiye’ye örnek olan Konyaspor taraftarımızın da daha fazla ön plana çıkmasını sağlamıştır.

Konya Büyükşehir Belediyesi olarak her daim yanında olduğumuz Konyaspor’umuza ayrıca KAFEM ve BEYSU sponsorluklarımız ile de desteğimizi sürdürüyoruz. İnşallah bu desteklerimiz önümüzdeki dönemde artarak devam edecek.

Konyaspor’umuzun 100. Yılına yakışır bir eser olacak Kayacık Tesisleri’nin temelini yine Sayın Bakanımızın teşrifleriyle geçtiğimiz aylarda atmıştık.

Tesislerimizin hemen yanına ilçe belediyelerimizle birlikte futbolcularımızın antrenmanlarda kullanımı için 2 çim saha yapacağımızı de buradan açıklamak istiyorum. Konyaspor’umuz ve şehrimiz için şimdiden hayırlı olsun.

Konya’mızın her projelerinde olduğu gibi Konyaspor Tesislerinin yapılmasında de en büyük desteği sağlayan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Murat Kurum’a ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

2023 DÜNYA SPOR BAŞKENTİ KONYA

Konya’mızı bir spor şehri haline getirmek için çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyor ve bu çalışmalarımızın meyvelerini en güzel şekilde toplamaya devam ediyoruz.

Bildiğiniz üzere Konya’mız Avrupa Başkentleri ve Şehirleri Federasyonu tarafından yapılan değerlendirmeler neticesinde “2023 Dünya Spor Başkenti” seçildi ve geçtiğimiz günlerde İtalya’da yapılan bir törenle 2023 Dünya Spor Başkenti unvanımız dünya kamuoyuna ilan edildi. Bizler de bu karardan tüm hemşehrilerimiz adına büyük mutluluk ve onur duyduk.

Öte yandan 9-18 Ağustos tarihleri arasında Konya’mızda gerçekleştirilecek İslam dünyasının en büyük ve en kapsamlı etkinliği olan İslami Dayanışma Oyunları’na da en iyi şekilde hazırlanıyoruz.

Olimpiyatlar süresince 56 ülkeden 3 bine yakın sporcuyu ve on binlerce seyirciyi şehrimizde ağırlayacağız. 5. İslami Dayanışma Oyunları hem spor faaliyetlerimize hem de şehir turizmimize büyük katkılar sağlayacaktır. Konya’mız ve tüm Konyalı hemşehrilerimiz için hayırlı olsun.

Sözlerimin sonunda; geçtiğimiz aylarda hayatını kaybeden, örnek sporcu kardeşimiz Ahmet Çalık’ı bir kez daha rahmetle anıyorum. Tekrar ailesine ve Konyaspor camiamıza başsağlığı diliyorum.

Konyaspor Başkanımız Sayın Fatih Özgökçen ile bugüne kadar takıma emek veren katkı sağlayan herkese teşekkür ediyor, Konyaspor’umuzun başarılarla dolu 100. Yılını en kalbi duygularla kutluyorum."

BAKAN KURUM’DAN COŞKULU KONUŞMA

Konya Valisi Vahdettin Özkan’ın Konyaspor’un 100. Yılını kutladığı konuşmasının ardından kürsüye gelen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ise sözlerine, “Şanlı tarihiyle Konyaspor etrafında kenetlenmiş Büyük Konyaspor Taraftarı; “İstersen her yıl kümeye oyna! Olsun şampiyonluk uzakta! İstersen kupaları da alma! Taraftarın yine yanında” diyenler! “Her yerde inatla arkandayız! Hiç bitmez bizim sevdamız! Değişmem dünyaları alsam da! Konyaspor aşkı bambaşka” diye haykıranlar! “Ömrümüz tükense geçse de yıllar! Konya içimizde hep bir umut var! Hayal değil artık şampiyonluklar! O kupa bu şehre gelsin çocuklar!” diyerek, statları inletenler! Umudu, geleceği, şampiyonluk inancını yükseltenler! Hazreti Pir’in manevi huzurunda; birlik ve beraberliğin, kardeşliğin, şehrinde; sizleri, tüm hemşerilerimizi, tüm Konyasporluları, Konya âşıklarını en kalbi duygularımla ayrı ayrı selamlıyorum.” ifadeleriyle başladı.

Kurum, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Konyaspor’umuz, bundan tam 100 yıl önce kuruldu. Genç bir beden eğitimi öğretmeninin fikriyle filizlenen bir spor hareketi olarak doğdu. Aradan geçen yıllar içerisinde Konya Gençlerbirliği, Konya İdman Yurdu ve Konyaspor birleşerek tek bir yumruk haline geldi.

Yeşil beyaz renkler, çift başlı kartal arması altında buluştu. Bugün milyonlarca insanın bağlandığı, yeşil-beyaz bir tutkuya dönüştü.

Konyasporumuz bir asır boyunca birçok başarılara imza attı. Konya’mızı gururlandırdı. Taraftarımızın da dediği gibi, Anadolu’nun Hükümdarı Konyaspor; “Bir milletin sporda gösterdiği azim onun istikbalini yükseltir.” anlayışına hep sıkı sıkıya bağlı kaldı.

Ben Konya’mızın; bundan sonra da ülkemizin sportif başarılarına büyük katkılar sağlayacağına, her Konyalı gibi yürekten inanıyorum, sizlere güveniyorum.

Konyaspor’umuzun kuruluşu 100 yıl öncesine dayansa da kökleri kadim medeniyetimize kadar uzanmaktadır. Konyaspor’umuz, taşıdığı değerlerle salt bir futbol takımı değildir. 

Bunun yanında, Konya’mızın tüm değerlerini, Hazreti Mevlana’nın öğretilerini, Selçuklu’nun, Osmanlı’nın; barış, dostluk, kardeşlik, ahlak değerlerini gittiği her şehirde, katıldığı her müsabakada yansıtmaktadır. Ben bu değerleri her düşündüğümde, bu şehrin bir evladı olmaktan, Konyasporlu olmaktan onur duydum, gurur duydum.

Konyaspor’umuz, Konya’mızın ortak paydasıdır, ortak değeridir. Konyaspor’umuz, fair play, adil oyun, saygılı futbol dendiğinde akla gelen ilk takımdır. Artık Türkiye Süper Ligi’nde; göğsünde Çift Başlı Kartalı gururla taşıyan, başarıda istikrarı yakalayan, her sezon liderliğe oynayan bir Konyaspor vardır ve herkes bunu kabul etmiştir.

“Hayali olmayanların kanatları da olmaz.” Hamdolsun Konyaspor’umuzun, Anadolu kartallarımızın hayali de rüyası da kanatları da vardır.

Biz, takımımız bu yıl Süper Lig’de zirveyi zorlayacak, ilk 5’te yer alacak derken; Konyaspor’umuzun zirve yarışında 2. sırada yer alması gittiğimiz her yerde göğsümüzü kabartıyor.

Bir Anadolu kulübü olarak Türkiye Kupasını kazanan, ülkemizi UEFA Avrupa Ligi’nde temsil eden Konyaspor’umuz, inşallah bu yıl da ülkemize Şampiyonlar Liginde yer almanın sevincini yaşatacaktır. Biz buna inanıyoruz. Bu salondaki herkes inanıyor, Konya inanıyor, Anadolu inanıyor.

İnanıyoruz! Çünkü bizim her koşulda, şartlar ne olursa olsun iyi günde kötü günde yeşil-beyazlı Konyaspor’umuzun yanında dimdik duran başkanımız Sayın Fatih Özgökçen var, yönetimimiz var; Teknik Direktörümüz Sayın İlhan Palut ve teknik heyetimiz var.

Konyaspor’umuzun başarısı için her müsabakada, yağmurda çamurda, karda boranda takımımıza tam destek veren muhteşem bir taraftarımız var, muhteşem bir takımımız var, futbolcu kardeşlerimiz var. Sizlere baktığımda şunu görüyorum; Geleceğin Şampiyon Konyaspor’u geliyor ve bunu da hep birlikte başaracağız. 

Hatırlayacaksınız! Geçtiğimiz Aralık ayında Konya’ya gelmiş ve Konyaspor’umuz için, Konyaspor’umuzun geleceği için çok önemli, çok güzel bir tesisimizin, Yeni Kayacık Tesisimizin temellerini hep birlikte atmıştık. İnşallah 31 milyon liralık yatırım bedeliyle 7.300 metrekarelik alana inşa ettiğimiz bu güzide tesisimizi; en kısa sürede Konyaspor’umuza armağan edeceğiz. Allah rahmet eylesin, burada nice Ahmet Çalık’lar antrenman yapacak, yetişecek.

Ahmet Çalık kardeşimiz aramızda değil ama; ben Konya’nın sokaklarında, Anadolu’nun her yerinde, binlerce Ahmet Çalık görüyorum. Ben bu vesileyle bir kez daha Ahmet Çalık kardeşimize Allah’tan rahmet diliyorum ve hepinizi Ahmet Çalık kardeşimiz için birer Fatiha okumaya davet ediyorum.

100 yıllık dev bir çınar olan Konyaspor’umuzu bir kez daha tebrik ediyorum. Konyaspor’umuzun bugünlere gelmesinde emeği geçen, iyi ve kötü gününde Konyaspor’umuzun yanında olan tüm taraftarlarımıza, yeşil beyazlı formayı şerefle taşıyan sporcularımıza, kulüp yöneticilerimize, teknik heyetimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Şimdi hep birlikte bir söz veriyoruz; Konyaspor’umuzun kurucu başkanı Süreyya Rıfat Ege’nin yaktığı işaret fişeğini en yüksek noktaya taşıyacağız.

Attığı gollerle taraftarımızın gönlünde taht kuran, talihsiz bir kaza sonrasında futbola veda eden Polyak’ın emeklerini boşa çıkarmayacağız.

Konyaspor bayrağını asarken hayatını kaybeden Recep Kum’un hayallerini gerçeğe dönüştüreceğiz. Konyaspor maçına gelirken trafik kazasında aramızdan ayrılan Alperen’in, Konyaspor altyapısında yetişen Konya’nın evladı Muhammet Yürükuslu’nun rüyalarını gerçekleştireceğiz.

2004 yılında Konyaspor’un galibiyetinin ardından memleketi Manisa’ya giderken elim bir trafik kazasında kaybettiğimiz teknik direktörümüz Tevfik Lav’ın rüyalarını süsleyen o şampiyonluğa ulaşacağız.

Ben de tıpkı büyük Konyaspor taraftarı gibi; “Sahada bir eksik, cennette bir fazla! Ahmet’im ölmedi, kalbimizde yaşıyor!” diyorum, 100. yılımız kutlu olsun.”

Konuşmaların ardından Konyaspor'un 100. Yıl Marşı dinletildi. 

Haber Dairesi

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum