Konyaspor, 2 oyuncusundan vazgeçecek

Süper Lig'de yeni sezonda yabancı kuralı bir kez daha değişecek. Geçen sezon 14 yabancı bulundurabilen kulüpler 2 yabancısından daha vazgeçmek zorunda kalacak.

Konyaspor, 2 oyuncusundan vazgeçecek

Türkiye Futbol Federasyonu’n açıkladığı yabancı kuralına göre Süper Lig kulüpleri 2022/2023 sezonunda kadrolarında 12 adet yabancı futbolcu yer alabilecek ve ilk 11’de 7 yabancı bulundurabilecek. 2023/24 sezonunda itibaren ise takımlar 10 yabancı futbolcuyu kadrolarında tutarken 6 tanesini ilk 11’de sahaya sürebilecekler. Bu kurala göre Konyaspor 2 yabancı oyuncusundan vazgeçmek zorunda kalacak.

Son yılların en tartışmalı konusu olan yabancı kuralı, gelecek sezon için kafaları karıştırıyor. Türkiye Futbol Federasyonu 2021-22 sezonu için yabancı kuralının 8+3 olduğunu açıkladı. Kadroda 14 yabancı bulunabilecekken, sahada ise 8 yabancı olacaktı ve bu sezon yabancı kuralı olarak bu sistem kullanıldı.

Süper Lig'in 2022-23 sezonundaki yabancı kuralı nasıl olacak, neler değişti? İşte detaylar...

2022-23 sezonunda 19 takımla oynanacak olan Süper Lig'de kadrodaki yabancı sayısının 12, sahadaki yabancı sayısının ise 7 olacağı açıklanmıştı. Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) açıklamasına göre; 2023-2024 sezonunda ise pandemi öncesindeki gibi 18 takıma düşecek Süper Lig'de kadrodaki yabancı sayısı 10, sahadaki yabancı sayısının ise 6 olacağı belirtilmişti. Eğer TFF, başkanlık seçimine kadar karar değiştirmezse, takımlar önümüzdeki sezon kadroda 12 yabancı bulunduracak, sahada 7 yabancıya şans verebilecek. Ardından da yabancı kuralı kademeli olarak düşecek.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.