Konyaspor 5 yıl sonra bir ilki gerçekleştirme peşinde!

Hafta sonu Erzurum deplasmanında ligde üst üste 2. kez galibiyet alan Konyaspor, yarın karşılaşacağı Ankaragücü maçını kazandığı taktirde 5 yıl aradan sonra ilk defa ligde üst üste 3. kez sahadan 3 puanla ayrılmış olacak.

Konyaspor 5 yıl sonra bir ilki gerçekleştirme peşinde!

Teknik Direktör İlhan Palut’un takımın başına gelmesiyle birlikte Konyaspor, başarılı bir ivme yakaladı.

Yeşil-Beyazlı ekip, oynanan 8 karşılaşmadan 4’nü kazanırken, 3’ünü berabere, 1 maçını da mağlubiyetle kapattı. Erzurumspor galibiyetiyle ligde üst üste 2. kez galibiyet alan Konyaspor, yarın karşılaşacağı Ankaragücü maçını kazandığı taktirde 5 yıl aradan sonra ilk kez üst üste 3. kez sahadan 3 puanla ayrılmış olacak. 

4 KEZ ÜST ÜSTE GALİBİYET

En son 2015-2016 sezonunda ligi 3'üncü bitirdiği dönemde üst üste 4 kez sahadan galibiyetle ayrılan Konyaspor, ondan sonraki sezonlarda üst üste galibiyetlere hasret kaldı. Yeşil-Beyazlı ekip 2015-2016 sezonunun 27. haftasında Gençlerbirliği’ni Ankara’da 1-0, 28.haftada Konya’da Fenerbahçe’yi 2-1, 29. haftada Eskişehirspor’u Eskişehir’de 2-1 ve ligin 30.haftasında Fenerbahçe maçında yaşanan olaylar nedeniyle seyircisiz maç oynama cezası alarak, konuk ettiği Çaykur Rizespor’u 3-1 yenen Konyaspor, 4 maç üst üste galibiyet serisi yakalamıştı. O tarihten sonra Yeşil-Beyazlılar oynadıkları maçlarda üst üste seri galibiyet alamamıştı.

Öte yandan Çaykur Rizespor’u 3-1 yendiği maçta rakip takımın başında, bu sezon Ankaragücü’nü çalıştıran Hikmet Karaman vardı. 

Konyaspor, yarın kümede kalma savaşı veren Ankaragücü’nü mağlup ederse, 5 sezon sonra ilk kez üst üste 3. kez galibiyet almış olacak. Ayrıca alınacak 3 puanla Konyaspor puanını da 42’ye yükselterek Konya’nın il plaka numarasını da yakalayacak.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.