Konyaspor, Alanyaspor'un yenilmezlik serisine bir kez daha son vermek istiyor

Alanyaspor'un kulüp tarihinin en uzun iç saha yenilmezlik serisini 2018-2019 sezonunda Konyaspor son noktayı koymuştu. Yeşil beyazlılar aynı seriye bir kez daha son vermek istiyor.

Konyaspor, Alanyaspor'un yenilmezlik serisine bir kez daha son vermek istiyor

Konyaspor, Süper Lig'de 10. haftaya bir maç eksiğiyle averajla ilk sırada giren Aytemiz Alanyaspor'a konuk olacak. Karşılaşma 29 Kasım Pazar günü oynanacak. Ev sahibi ekip Konyaspor maçında iç sahadaki yenilmezlik serisini 9 maça çıkarmayı hedefliyor.

Teknik direktör Çağdaş Atan'ın öğrencileri, Süper Lig'de bu sezon oynadığı 8 maçta 6 galibiyet, 2 beraberlik aldı. Rakip fileleri 18 kez havalandıran turuncu-yeşilli takım, kalesinde 3 gole engel olamadı.

Bir maç eksiğine rağmen topladığı 20 puanla Fenerbahçe'yi averajla geride bırakıp, liderlik koltuğunda oturan Akdeniz ekibi, bu sezon iç sahadaki 4 karşılaşmadan 3'ünü kazandı, 1'inden beraberlikle ayrıldı.  

- Alanyaspor'un bileği sahasında bükülmüyor 

Alanyaspor, iç saha mücadelelerinde ikinci haftada Hes Kablo Kayserispor'u 2-0, dördüncü haftada Atakaş Hatayspor'u 6-0, altıncı haftada Fatih Karagümrük'ü 2-0 yendi, sekizinci haftada Trabzonspor'la 1-1 berabere kaldı. 

Turuncu-yeşilliler, bu sezon şu ana kadar kaydettiği gollerin 11'ini iç sahada attı. Alanyaspor, sahasındaki karşılaşmalarda kalesindeki tek golü ise Trabzonspor maçında gördü. 

Ligde geçen sezon Gaziantep FK (1-0), Trabzonspor (2-2), Galatasaray (4-1) ve Yukatel Denizlispor (1-0) ile oynadığı son 4 iç saha karşılaşmasında da yenilgi yüzü görmeyen turuncu-yeşilliler, böylece evindeki son 8 maçta 6 galibiyet ve 2 beraberlikle hanesine 20 puan yazdırdı. 

Alanyaspor, iki beraberliği de Trabzonspor karşısında yaşadı. 

-Konyaspor çıkışını sürdürmek istiyor-

Deplasmandaki Fenerbahçe ve sahasındaki Kasımpaşa maçlarında oynadığı futbol ve aldığı galibiyetlerle göz dolduran Konyaspor, kupada da Manisa FK karşısında 7-0'lık flaş bir galibiyete imza atarak tur atladı.

İsmail Kartal'ın öğrencileri pazar günü oynanacak Alanyaspor maçına da mutlak galibiyet parolasıyla çıkacak. Yeşil beyazlılar karşılaşmadan 3 puan alarak çıkışını sürdürmek istiyor.

- Alanyaspor'la 4-4'lük eşitlik    

Süper Lig'de Alanyaspor ile bugüne kadar 8 kez karşılaşan Konyaspor, turuncu-yeşilli ekibe 3'ü dış sahada 4 maçta üstünlük sağladı. Aytemiz Alanyaspor da rakibini 3'ü deplasmanda 1'i iç sahada 4 karşılaşmada mağlup etti. 

Konyaspor'un 16 golüne Alanyaspor, 15 golle karşılık verdi. 

Süper Lig'de, kulüp tarihinin en uzun iç saha yenilmezlik serisini 2018-2019 sezonunda üst üste 9 mücadeleyi kaybetmeyerek elde eden Alanyaspor, söz konusu sezonun 31. haftasında konuk ettiği Konyaspor'a 4-2 mağlup olarak, yakaladığı seriyi 10 maça çıkarma şansını kaybetti.

Konyaspor, ligde 9. kez karşılaşacağı rakibinin iç sahadaki yenilmezlik serisine bir kez daha son vermek istiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.