Konyaspor Başakşehir’i evinde ilk kez yendi

Konyaspor Süper Lig’in 4. haftasında Başakşehir ile karşılaştı. Yeşil-beyazlılar zorlu mücadeleyi 1-0 kazandı. Konyaspor, Süper Lig tarihinde rakibini evinde ilk kez mağlup etti, hem de bu sezonki ilk deplasman galibiyetini aldı.

Konyaspor Başakşehir’i evinde ilk kez yendi

Trendyol Süper Lig'in 4. haftasında Başakşehir sahasında Tümosan Konyaspor'u konuk etti.

Gaziantep galibiyeti ile İstanbul’a moralli giden Konyaspor, rakibini 1-0 mağlup etti. Konyaspor’un golünü 53. dakikada Sokol Cikalleshi attı.

İSTANBUL’DA İLKLERİN MAÇI

Konyaspor Süper Lig tarihinde rakibini ilk kez mağlup ederek 3 puanı hanesine yazdırdı. Milli maç arasına moralli giden yeşil- beyazlılar bu sezonki ilk deplasman galibiyetini de Başakşehir maçında aldı.

MAÇ FAZLASIYLA LİDERLİK KOLTUĞUNA OTURDU

Üst üste ikinci galibiyetini alan Anadolu Kartalı, puanını 8'e çıkardı ve puan cetvelinde maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturdu.

konyaspor-basaksehiri-evinde-ilk-kez-yendi.jpg

Konyaspor'un ilk 11'i: Paul Bernardoni, Francisco Calvo, Uğurcan Yazğılı, Ahmet Oğuz, Guilherme Sitya, Soner Dikmen, Bruno Paz, Alexandru Cicaldau, Robert Muriç, Konrad Michalak ve Sokol Cikalleshi

basaksehir-konyaspor-maci-ilk-11leri-belli-oldu.jpg

Başakşehir ise Muhammed, Ömer Ali, Duarte, Ba, Cemali, Mehdi, Berkay, Deniz, Figueiredo, Serdar ve Piatek ilk 11'i sahaya çıktı.

basaksehir-konyaspor-maci-ilk-11leri-belli-oldu-001.jpg

CANLI ANLATIM

MAÇTAN DAKİKALAR

1. dakikada: Konyaspor maça başladı.

5. dakikada: Karşılaşmada ilk tehlikeli atak Başakşehir'den geldi. Serdar Gürler'in ceza sahası içine çevirdiği topu Deniz ağlara gönderdi. Ancak yan hakem topun oyun dışına çıktığını görerek bayrağını kaldırdı. Konyaspor kale vuruşuyla oyuna başladı.

9. dakikada: Ömer Ali'nin uzun pasında Piatek ceza sahasında Bernardoni ile karşı karşıya kaldı. Fransız kaleci topa zamanında müdahale ederek uzaklaştırdı.

13. dakikada: Maçta ilk sarı kart Ahmet Oğuz'a çıktı. Sağ kanattan Konyaspor ceza sahasına ilerleyen Serdar yerde kaldı. Hakem faul düdüğünü çaldı, Ahmet Oğuz sarı kart gördü.

basaksehir-konyaspor.jpg

14. dakikada: Cikalleshi'ye faul yapan Ousseynou Ba sart kart gördü. Konyaspor'un kullandığı serbest vuruşta top defansın müdahalesi ile kornere çıktı.

15. dakikada: Karşılaşmada ilk çeyrek sona erdi. Konyaspor Başakşehir'in baskılı oyununu kırabilmiş değil.

19. dakikada: Başakşehir'in ceza sahası dışından Deniz Türüç ile kullandığı serbest vuruşta kaleye yönelen topu Bernardoni güzel bir kurtarışla uzaklaştırdı.

25.dakikada: Karşılaşmada golsüz eşitlik sürüyor.

basaksehir-konyaspor-001.jpg

30. dakikada: Maçta ilk yarım saatlik dilim sona erdi. Karşılaşma düşük tempoda oynanıyor.

31. dakikada: Başakşehir'de Piatek'in ceza sahası dışından çektiği şut az farkla kalenin üzerinden auta gitti.

34. dakikada: Konyaspor karşılaşmadaki ikinci korner vuruşunu kazandı. Calvo'nun kafa vuruşu farklı şekilde dışarı gitti.

37. dakikada: Cicaldau'ya faul yapan Berkay Özcan sarı kart gördü.

basaksehir-konyaspor-003.jpg

40. dakikada: Başakşehir'de bir sarı kartta Deniz Türüç'e çıktı.

42. dakikada: Konyaspor'un geliştirdiği kontra atakta Ousseynou Ba, ceza sahası dışında Michalak'ı düşürdü. Hakem direkt kırmızı kartını çıkardı. Başakşehir karşılaşmada 10 kişi kaldı.

44. dakikada: Konyaspor'un ceza sahası dışından Soner ile kullandığı serbest vuruş kornere çıktı. Yeşil-beyazlılar son dakikalarda etkili oluyor.

45. dakikada: Karşılaşmanın ilk yarısında normal süre sona erdi. 4. hakem elektronik tabelada 2 dakika uzatma gösterdi.

İLK YARI SONA ERDİ

konyaspor-basaksehiri-evinde-ilk-kez-yendi-001.jpg

İKİNCİ YARI BAŞLADI

45. dakikada: İkinci yarıya Başakşehir başladı. Emre Belezoğlu ikinci yarıya oyuncu değişikliği ile başladı. Deniz Türüç'ün yerine Lima oyuna girdi.

50. dakikada: Konyaspor Cikalleshi ile gole çok yaklaştı. Kaleci Muhammed, Cikalleshi'nin ceza sahası içinden vuruşunda yüzde yüz bir gol pozisyonunu önledi.

53. dakikada: Goollll Konyaspor karşılaşmada 1-0 öne geçti. Güzel paslaşmalarla ceza sahasına giren Sokol Cikalleshi yerden sert ve düzgün bir vuruşla topu ağlarla buluşturdu. Süper Lig'deki 3. golünü attı.

56. dakikada: Konyaspor 10 kişi kalan rakibi karşısında baskıyı arttırdı. İkinci golü arıyor.

basaksehir-konyaspor-005.jpg

62. dakikada: Stanojevic oyuncu değişikliğine gitti. Cicaldau ve Muric kenara alınırken, Yunus Mallı ve Marlos Moreno oyuna girdi.

63. dakikada: Başakşehir'de oyuncu değişikliği. Pelkas ve Keny oyuna girdi, Mehdi ve Piatek oyundan alındı.

65. dakikada: Başakşehir'de Pelkas sarı kart gördü.

69. dakikada: Konyaspor ikinci gole çok yaklaştı. Sağ kanattan ceza sahasına giren Michalak'ın şutuna kaleci Muhammed müdahale etti. Ceza sahasına düşen topa Cikalleshi vurdu, top direkten döndü.

72. dakikada: Bruna Paz orta sahada rakibine yaptığı faul sonra sarı kart gördü. Sakatlık yaşayan Paz, yedek kulübesine değişiklik işareti yaptı.

75. dakikada: Konyaspor'da oyuncu değişikliği. Bruno Paz ve Michalak oyundan alındı. Nzonzi ve Prip oyuna girdi. Fransız oyuncu Nzonzi Konyaspor'da ilk maçına çıktı.

basaksehir-konyaspor-006.jpg

89. dakikada: Konyaspor ilk deplasman galibiyetine çok yakın.

90. dakikada: Maçta normal süre sona erdi. Karşılaşma en az 5 dakika daha oynanacak.

90+5 dakikada: Karşılaşmanın hakemi Atilla Karaoğlan son düdüğü çaldı. 3 Puan Konyaspor'un. Yeşil-beyazlılar rakibini sahasında ilk kez mağlup etti.

MAÇ SONA ERDİ

Kaynak:Haber Kaynağı

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.