Konyaspor Başkanı Hilmi Kulluk: Olağanüstü Genel Kurulda aday olmayacağım

Son Dakika Haberi! Konyaspor'da Olağanüstü Genel Kurul öncesi kameralar karşısına geçen Başkan Hilmi Kulluk "Genel Kurulda aday olmayacağım" dedi.

Konyaspor Başkanı Hilmi Kulluk: Olağanüstü Genel Kurulda aday olmayacağım

Konyaspor Başkanı Hilmi Kulluk beraberinde İkinci Başkan Ekrem Coşkun ve Başkan Yardımcısı Bünyamin Sarıtaş ile Konya Büyükşehir Stadyumu'nda düzenlediği basın toplantısında önümüzdeki ay yapılacak Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı hakkında açıklamalarda bulundu.

Hilmi Kulluk "genel kurulda aday olmayacağım" dedi.

Üç yıllık başkanlık sürecinde mental olarak oldukça yorulduğunu ve haksız eleştirilerden sıkıldığını aktaran Hilmi Kulluk, şu ana kadar başkan olmak için herhangi bir kişi ya da aday üzerinde uzlaşı sağlanmadığını belirtti.

Kulluk "Konya'da yaşayan herkes 'Konyaspor'u seviyorum' diyor. Ancak icraata geldi mi kimse ortalarda yok. Bu yük belediyemizin ve bakanımızın üzerinde... Başka kimse bu yükün ucundan tutmuyor" ifadelerini kullandı.

"Mucizeyi gerçekleştirdik ligde kaldık." diyen Başkan Kulluk, Konya'da yaşayan herkesin Konyaspor'u çok sevmesine rağmen, yeterince sponsorluk desteği alamadıklarını, takımın bütün yükünün belediye ve kamunun sırtında olduğunu bunun da sürdürebilir olmadığını dile getirdi. Kulluk "Bugün Konyaspor'un yerinde olmak isteyen 10 tane takım vardı. Her Anadolu kulübünün başına gelen sponsorluk sorunu malum. Bizim topladığımız reklamlar belli, formalardan görebilirsiniz. Konya'da çok iyi firmalar var ama destek yok" şeklinde konuştu.

KONYASPOR'UN BORCU AÇIKLANDI

Konyaspor'un şu andaki borcunun 242 milyon 549 bin lira olduğunu açıklayan Kulluk, ancak bu borcunun karşılığının da bulunduğunu kaydetti. Pandemi nedeniyle içinde bulunulan sıkıntılı dönem ile yaşanan gelir kayıplarına, döviz kurundaki artışa ve vergilerdeki yükselişe dikkat çeken Kulluk "Türkiye Futbol Federasyonundan gelen para zaten kesiliyor. Federasyon başkanı da söyledi 'gelir yüzde 40 düştü' diye... Yönetmek isteyen varsa buyursun gelsin. Forma satışına çıktık, bir tek Uğur İbrahim Altay Bey forma aldı. Odalar yok. Hepsini kongrede anlatacağım. Hesap veririm ancak kimse çizgiyi aşmayacak. Özellikle sosyal medyada yargısız infaz yapıyorlar. Twitter'da yazıyorlar. O zaman gelsinler otursunlar, onlar yönetsinler. Bizim abdestimizden şüphemiz yok. Taraftar taraftarlığını bilecek başkan başkanlığını bilecek. Saygısızlığa asla müsaade etmem. Ama onun dışında her konuda konuşuruz" diye konuştu.

"İSPAT ETSİNLER KONYA'YI TERK EDERİM"

Konyaspor'da 300 personelin olduğu yönünde yapılan iddialara da değinen Kulluk "Ben işten ayrılanın yerine adam alırım. İddia edildiği gibi rakam 300 çıkarsa ben Konya'yı terk ederim. Ama benim verdiğim rakam çıkarsa iddia sahibi şehri terk etsin" dedi.

Kayacık Tesisleri için Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay'a teşekkür eden Başkan Kulluk "Burası 100 yılın projesi olacak" şeklinde konuştu.

Futbolda teknik adam istikrarının sağlanamadığı yönündeki eleştirilere de cevap veren Hilmi Kulluk "Kayserispor bu sezon 7 teknik adamla çalıştı. Biz 3 yılda 5 hocayla çalıştık. Aykut Kocaman döneminde 20 hafta galibiyet alamadık. Olmadı, tutmadı. Taraftar niye yoktu yanımızda, Aykut Hoca'nın yanında niye olmadılar. Ama giderken Aykut'u uğurlamaya geldiler. Bana göre hoca konusunda istikrarlıyız." ifadelerini kullandı.

Futbolcuların idmana çıkmadığı yönündeki haberlerin tamamen asılsız olduğunu belirten Kulluk "Futbolcularımızın alacaklarını hep ödedik  Bizim futbolcularımız hiç bir zaman böyle bir şey yapmazlar." diye konuştu.

TEKNİK DİREKTÖR İLHAN PALUT'UN DURUMU

Konyaspor Başkanı Hilmi Kulluk, bir soru üzerine Teknik Direktör İlhan Palut ile 1,5 yıllığına anlaşmalarının olduğunu, cezai hiçbir maddenin bulunmadığını belirterek "Gelen yönetim İlhan hocamla anlaşır ya da anlaşamaz onu ben bilemem. 100. yıl için çalışmalarımızın hepsi görselleriyle birlikte hazır. Gelecek yönetim bunları değerlendirirse sevinirim" dedi.

ABDÜLKERİM BARDAKÇI'NIN 3 TALİPLİSİ VAR

Başkan Kulluk, Konyaspor'un genç stoperi Abdülkerim Bardakçı için şu ana kadar resmi bir teklifin gelmediğini, ancak telefonla 3 takımın isteklerini kendilerini ilettiğini, bu konudaki kararın yeni gelecek yönetim tarafından alınmasının doğru olacağını kaydetti.

EKREM COŞKUN'UN AÇIKLAMALARI

Konyaspor İkinci Başkanı Ekrem Çoşkun da konuşmasında "Çok ağır eleştiriler yapılıyor. Konya'da yöneticilik yapmak zor. Bu işin etrafında saysanız 150 kişi var, onlara teşekkür etmeliyiz. Ancak Konya'da bin iş adamı var.  Bunların Konyaspor'a desteği olmadı." ifadelerini kullandı.

Genç yaşta yöneticilik yapmaya başladıklarını belirten Coşkun "Konyaspor'un değerini bilelim. Kulübümüz itibarlı yere geldi. Futbolcular para için yönetimimize gelmedi. Konyaspor düşmanını dışarıda aramaya gerek yok. Hilmi başkan ödemeler konusunda aksatma yaşatmadı. Biz Konyaspor olarak Türk futboluna örnek olacağız" dedi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.