Konyaspor Başkanı Özgökçen’den yeni adaylık açıklaması

Konyaspor’da olağanüstü genel kurul için geri sayım sürerken, Başkan Fatih Özgökçen’in göreve devam edeceği ileri sürüldü. Özgökçen, o iddialara bugün cevap verdi.

Konyaspor Başkanı Özgökçen’den yeni adaylık açıklaması

Konyaspor’da sportif başarısızlık sonrası önce hoca değişikliği gerçekleşti, ardından yönetim krizi patlak verdi.

20 Kasım’da yapılacak Olağanüstü Genel Kurul öncesi Konyaspor’a kimin başkan olacağı belirsizliğini koruyor.

“GERİ DÖNÜŞÜ YOK”

Bugün sosyal medyada Fatih Özgökçen’in göreve devam edeceğine yönelik iddialar ortaya atıldı. Yeni Meram’dan Hüseyin Turgut’a konuşan Özgökçen, “Bu saatten sonra geri dönüş mümkün değil. Bir bir karar aldık ve yapılacak genel kurulla birlikte görevi devredeceğiz” dedi.

Konyaspor’daki görevinin sona ermesinin ardından, gelecek yeni yönetime maddi ve manevi destek vermeye devam edeceğinin altını çizen Fatih Özgökçen, Konyaspor’un en büyük sorununun şirketleşme konusu olduğunu belirtti.

“ŞİRKETLEŞME KONUSU ÇOK ÖNEMLİ”

Konyaspor’un maddi anlamda düzlüğe çıkabilmesi şirketleşmesi gerektiğini ifade eden Özgökçen, “Futboldaki gelirler her yıl giderek düşüyor. Kulüplerin maddi anlamda yönetilebilmesi giderek zorlaşıyor. Bizden önceki sezonlarda ligdeki bir galibiyet primi 800-900 bin Euroları bulurken, şu an 80 bin Euroya kadar düştü. Yayın geliri de aynı şekilde her sezon azalıyor. Kısacası giderler arttıkça, gelirler bir o kadar düştü. Şirketleşme konusu yıllardır gündeme getirilmesine karşın bir türlü hayata geçirilemedi. Bizden sonra göreve gelecek başkan ve yönetimin en önemli gündem maddesi şirketleşme olmalı. Süper Lig’de şirketleşmemiş 6 kulüpten birisi biziz. Eğer bu kulüp şirketleşirse daha yönetilebilir bir hale gelecek ve kendi ayakları üzerinde durabilecek bir yapıya kavuşacaktır” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum