Konyaspor Basketbol'un rakibini kızdırdılar

Konyaspor Basketbol'un yarın konuk olacağı Anadolu Efes, EuroLeague'de Barcelona'yı yenerek moral bulurken, maç sonu konuşan Ergin Ataman, İspanyol ekibinin başantrenörüne büyük tepki gösterdi.

Konyaspor Basketbol'un rakibini kızdırdılar

Türkiye Basketbol Süper Ligi’nde Milli ara sona ererken Konyaspor Basketbol, Cumartesi günü şampiyonluk adayları arasında yer alan Anadolu Efes ile karşı karşıya gelecek. 

Anadolu Efes, Avrupa basketbolunun kulüpler düzeyindeki en prestijli organizasyonu olan THY Avrupa Ligi'nde dün İspanyol ekibi Barcelona'yı 96-86 mağlup ederek moral bulurken, maç sonu açıklamalarda bulunan Ergin Ataman, Barcelona Başantrenörü Sarunas Jasikevicius'e sert tepki gösterdi.

Ataman, Jasikevicius’un Barcelona idmanını kayıt altına aldıklarını iddia ettiğinin altını çizerek, “Bunu ispat et, ben bugün istifa edeceğim. Ama ispat edemiyorsan sen, yardımcı antrenörlerimin üzerine yürüdüğün için ya özür dileyeceksin ya da Eurolague Antrenörler Birliği’nden istifa edeceksin” dedi.

Kulüp olarak böyle bir şeye tenezzül dahi etmediklerini belirten Ataman, “Saras, maçtan önceki beyanatında ‘Ergin Ataman’ı arayıp, Larkin oynayacak mı oynamayacak mı? diye soracağım’ demişti. Aramadı dün akşam. Bu akşam kendisinden bir özür telefonu bekliyorum, çünkü maçtan sonra yardımcı antrenörlerimin üzerine yürüyüp ‘Antrenmanları çok iyi kameraya çekmişsiniz’ deyip çok ağır bir ithamda bulunmuş.

Saras benim iyi arkadaşım. Euroleague Antrenörler Birliği’nde de beraber çalışıyoruz. Ben Saras’ı bunu ispatlamaya davet ediyorum. Çünkü biz 4-5 yıldır bir kez bile böyle bir şeye tenezzül etmedik. Eğer beni ararsa, ‘Bunu ispat et, ben bugün istifa edeceğim ama ispat edemiyorsan sen, yardımcı antrenörlerimin üzerine yürüdüğün için ya özür dileyeceksin ya da Eurolague Antrenörler Birliği’nden istifa edeceksin’ diyeceğim” ifadelerine yer verdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.