Konyaspor, çift forvete dönebilir

Yeşil-Beyazlı ekibin teknik patronu İlhan Palut, kadroya dahil olan Ahmed Hassan ile Sokol Cikalleshi'nin aynı anda oynayabileceğini söyledi.

Konyaspor, çift forvete dönebilir

Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut TRT Spor canlı yayınına katılarak soruları cevaplandırdı.

Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut programda kendisine sorulan Ahmet Hassan ve Cikalleshi ikilisini nasıl değerlendireceği sorusuna şu cevabı verdi: “Ya tabii ki beraber oynayabilecekleri zamanlar olacak. Belki birisi kanat, belki ikisi birden forvet.

Ama şunu yapmayacağız  yani oyuncuya yer açma adına sistemimizle, inandığımız sistemle, inandığımız doğrularla çelişmeyeceğiz. İkisi de çok değerli oyuncular. İkisi de bizim için değerli forvet oyuncuları. Birbirinden farklı özellikleri olan oyuncular. Biliyorsunuz geçen seneden beri saha içerisinde inanılmaz özveri takım oyununa katkı ve bunu daha önceki senelere oranla skor anlamında da kabul edilebilir bir seviyeye çeken bir Sokol'dan bahsediyoruz. Ahmet zaten kalitesi belli. O da lig içerisinde bize faydalı olacaktır.  Tabii ki transferde her zaman en istediğimiz şekilde oyuncuya ulaşamıyorsunuz. Ama biz takım kurulduktan sonra bugün itibariyle transfer bittikten sonra her oyuncumuzun gelişmiş özelliklerinden en yüksek verim almak zorundayız. Ahmet Hassan da bizim için ceza sahasında son vuruş noktasında çok önemli bir oyuncu olacak.  Bunu bir şekilde yöneteceğiz bu dengeyi bir şekilde kuracağız ama dönem dönem evet Sokol’u kanat oynatabilir miyiz oynatabiliriz Ahmet Hasan'ın öyle bir özelliği yok. Ya da dönem dönem çift oynatabilir miyiz? Oynatırız.” diye konuştu.

“ABDÜLKERİM’E GÜVENİYORUM”

Genç teknik adam başarılı savunma oyuncusu Abdülkerim Bardakcı için ise şunları söyledi: “ Tabii ki bir kere Abdülkerim için en önemli özellik şu. Abdülkerim'in  algısı açık bir futbolcu. Yani şu andaki olduğu durumu daha ileri taşıma adına gerek çalışmalarında çok fazla ekstra yapıyor, ciddiyet gösteriyor. gerekse taktiksel anlamda kendini geliştirmeye çalışıyor. Duran toplar ben ve ekibimin çalışmalarını da yapıyoruz. Duran toplar ben ve ekibimin çok önem verdiği bir parametre oyun içerisinde. Abdülkerim bu anlamda da daha çok biz geldikten sonraki süreçte duran topa daha agresif, daha vurma inancıyla giden bir oyuncu halini aldı. Ben bu sene açıkçası Abdülkerim çalışmalarında çok fazla ekstra yapıyor, ciddiyet gösteriyor gerekse taktiksel anlamda kendini geliştirmeye çalışıyor. Konyaspor'da kalmasını hem bizim adımıza hem onun adına doğru buldum. Çünkü şunu doğru bulmuyorum. Bir oyuncu Anadolu takımında kısa bir dönem çıkış yaptıktan sonra hemen İstanbul'un yolunu tuttuğu zaman bazen hayal kırıklıkları olabiliyor. Ama ben bu sene Abdülkerim'in gelişimine devam edeceğini yere daha sağlam basacağını ve inanıyorum ve ondaki o potansiyele güveniyorum. milli takımda da sürekli çağrılan ve sahada da görev alabilecek bir oyuncu olacağını düşünüyorum. Hem Konyaspor için hem de Türk Milli Takımı'mız için çok daha değerli bir Abdülkerim'i izleyeceğimizi düşünüyorum önümüzdeki süreçte. “ ifadelerini kullandı

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.