Konyaspor hangi sonuçlarla ligde kalır?

Bugün oynanan karşılaşmalar sonrası küme düşecek 4. takım sezonun son haftasında belli olacak. Konyaspor, Ankaragücü, Hatayspor ve Gaziantep takımlarında biri lige veda edecek. Peki yeşil-beyazlılar hangi sonuçlarla ligde kalır? İşte tüm ihtimaller...

Konyaspor hangi sonuçlarla ligde kalır?

Süper Lig’de İstanbulspor’un ardından Pendikspor ve Fatih Karagümrük küme düşen takımlar oldu.

BAŞKAN SAHAYA İNDİ, HAKEMİN KARARLARI DEĞİŞTİ

Konyaspor, Kayseri’de başkan Ali Çamlı’nın sahaya girdiği ve ikinci yarıda hakemin bütün takdir haklarını ev sahibi ekipten yana kullandığı maçta 10 kişi kalan rakibini yenemedi. Yeşil-beyazlılar 2-2 biten maç sonunda puanını 41 yaptı. Halil Umut Meler, Ankaragücü maçında uğradığı saldırının bir benzerine Kayseri’de maruz kaldı.

konyaspor-hangi-sonuclarla-ligde-kalir.jpg

HATAY 1 PUANLA LİGE TUTUNDU

Hatayspor İstanbul’da Beşiktaş’tan aldığı 1 puanla ligde kalma umutlarını son haftaya taşıdı. Ankaragücü sahasında Pendikspor’la 0-0 berabere kalırken, Gaziantep ise evinde Karagümrük’ü 3-1’le geçti.

KONYASPOR HANGİ SONUÇLA LİGDE KALIR?

Süper Lig’de sezonun son haftasında 4 takım kümede kalma mücadelesi verecek. Haftayı 41 puanla 15. basamakta tamamlayan ve son maçında lider Galatasaray’ı konuk edecek Konyaspor’a rakiplerinin durumuna bakmadan 1 puan yetecek.

Yeşil-beyazlılar Ankaragücü ve Gaziantep’e karşı ikili averajda üstün. Ankaragücü ve Hatayspor’un son maçlarında puan kaybı, Konyaspor’u olası mağlubiyet durumunda bile ligde tutacak.

konyaspor-hangi-sonuclarla-ligde-kalir-001.jpg

SÜPER LİG ŞAMPİYONU KONYA’DA BELLİ OLABİLİR

Şampiyonluk yarışının son haftaya kalmaması için Konyaspor taraftarının gözü yarın oynanacak Galatasaray – Fenerbahçe derbisinde olacak.

Sarı – kırmızılı takım rakibini yener veya berabere kalırsa şampiyonluğunu ilan edecek. Fenerbahçe’nin galibiyeti durumunda şampiyon takım Konya’da belli olacak.

konyaspor-hangi-sonuclarla-ligde-kalir-002.jpg

KÜME DÜŞECEK 4. TAKIM SON HAFTA BELLİ OLACAK

41 puanla ve averajla Konyaspor’un 1 basamak üzerinde bulunan Gaziantep son maçında lige veda eden Pendikspor’a konuk olacak. 40 puanla 16. sırada bulunan Ankaragücü ise Trabzon deplasmanına gidecek. Son iki maçında 4 puan toplayan ve 38 puanla 17. basamakta bulunan Hatayspor ise evinde Rizespor ile karşılaşacak.

konyaspor-hangi-sonuclarla-ligde-kalir-003.jpg

Süper Lig'de ikili averaj sistemi kullanılmaya devam ediyor. Taraflar arasında puan eşitliği durumunda ilk olarak takımlar arasında oynanan maçlardaki sonuçlar dikkate alınıyor ve ikili averaj hesaplanıyor. Eğer bu maçlarda da puan ve gol averajı eşit ise, genel averaja bakılıyor.

İlgili Haberler
 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.