Konyaspor-Hatayspor maçı öncesi dikkat çeken istatistikler

Konyaspor oynadığı maçların ilk 15 dakikasında rakip filelere gol atma başarısı gösterirken, Hatayspor ise kalesini gole kapatıyor.

Konyaspor-Hatayspor maçı öncesi dikkat çeken istatistikler

Süper Lig'in 37.haftasında heyecan artarken, gözler bugün Konya’da oynanacak Konyaspor-Hatayspor karşılaşmasında olacak. Zorlu geçmesi beklenen mücadelede iki takımın istatistikleri ise dikkat çekiyor. Yeşil-Beyazlı takım oynadığı maçların ilk 15 dakikasında rakip filelere gol atma başarısı gösterirken, Hatayspor ise kalesini gole kapatıyor.

KONYASPOR İLK ÇEYREKTE ATIYOR

Bu sezon Konyaspor’un 6 gol attığı ilk 15 dakikalık bölümde Hatayspor’un ise en az golü kalesinde görmesi dikkat çekiyor. Konyaspor, ligin 36 haftalık bölümünde attığı toplam 42 golden 6'sını, karşılaşmaların ilk 15 dakikasına sığdırırken, Hatayspor ise ilk 36 haftada kalesinde gördüğü toplam 43 golden 2’sini, ilk çeyrekte yedi. Yeşil-Beyazlılar, ligin 36 maçındaki toplam 42 golünden 12'sini ilk yarılarda atarken, ikinci yarılarda 30 gol kaydetti. Konyaspor’un bu maçlarda yediği toplam 45 golden 17'si ilk, 28’i  ise ikinci yarılarda atıldı. 

Deplasmanda mücadele edecek olan Hatayspor ise bu sezon, rakibinin gol bakımından en etkili olduğu ikinci 45 dakikada, kalesinde 24 gol gördü. Akdeniz ekibi 36 haftada attığı 57 golün 24'ünü ilk, 33'nü ise ikinci yarılarda kaydederken, kalesinde gördüğü 43 golden 19’nu  ilk, sadece 24’nü ikinci yarıda yedi.

KONYASPOR  İÇERİDE KAYBETMİYOR
Kritik maç öncesinde Konyaspor’un evinde bileği bükülmüyor. Yeşil-Beyazlılar, ligde bu sezon kendi evinde yaptığı 17  lig maçından 6’sını kazanırken, 7'sinde berabere kaldı, rakiplerine 4 kez mağlup oldu. Konya Büyükşehir Stadı'nda toplam 21 gol atan Yeşil-Beyazlı takım, kalesinde ise 17 gol gördü.
Konyaspor iç sahada 25 puan topladı. Hatayspor ise bu sezon ligde rakip sahalarda oynadığı 17 maçtan 7'sini kazandı, 6 maçını yenilgi ile kapatırken, 4 beraberlik aldı. Deplasmanda 25 puan toplayan Akdeniz ekibi, 26 gol atarken, kalesinde 22 gol gördü. 

EN ÇOK GOL ATAN OYUNCULAR

Kritik maçta Konyaspor’da  en çok gol atan isim 9 gol ile Kravest olurken, Hatayspor’da  ise 21 gol ile Boupendza listede bulunuyor. Her iki takımda da oynayıp gol atan isimler ise şu şekilde: Konyaspor: Cikalleshi, Erdon Daci, Levan, Amir, Jevtovic, Sitya.  Hatayspor’da ise Diouf, Akintola ve Selim

Öte yandan gol yollarında takımına asistleriyle destek olan oyuncular şöyle;

Konyaspor’da Sitya, Bytygi, Skubic, Amar ve Levan.

Hatayspor’da ise Traore , Akintola, Diouf, Rayane ve Mesut.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.